Tomas Ujfalusi: Ocak Ayında Çalışmalara Başlarım

Galatasaray’ın başarılı savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, tedavi sürecinin olumlu geçtiğini ve ocak ayında takımla birlikte...

Galatasaray’ın başarılı savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, tedavi sürecinin olumlu geçtiğini ve ocak ayında takımla birlikte çalışmalara başlayacağını söyledi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu kendisine sorulan sorulara şu cevapları verdi:

*Tedavi sürecin nasıl gidiyor neler söyleyeceksin?
Tedavi sürecim iyi gidiyor. Ameliyat olduktan 16 gün sonra çalışmalara başladım. Şu an için her şey iyi gidiyor.

*Şu an ne yapıyorsun?
Dizimde yaşadığım sıkıntılar için İtalya’dan gelen doktor kontrolünde tedavi oluyorum. Bu tedavinin ardından kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım.

Reklam
Reklam

*Dışarıda doktorlarından biriyle konuştum sanırım burada tedavi sürecinle ilgilenen birçok doktor var neler söyleyeceksin?
Bir an önce iyileşip sahalara dönmek için burada yeterli imkanlara sahibiz. Şu an bütün problemleri çözemeyiz. Tam anlamıyla iyileşmem için sabırlı olmalıyız. Umarım yakın zamanda İstanbul’da olacağım ve takım arkadaşlarımla çalışmalara başlayacağım.

*Şu an durumun nasıl? Çünkü sakatlık anında ağlaman bizi gerçekten çok üzmüştü.
Ağlamak üzereydim canım çok acımıştı. Fakat şimdi öyle bir durum söz konusu değil doktorum ve buradaki personel gerçekten çok iyi. Tedavi süresince de ağrı hissettiğim zamanlar oluyor. Bazen yürüdüğüm zaman ağrı hissediyorum fakat bunun zamanla düzeleceğine inanıyorum.

*Sakatlığından bu yana 1 ay kadar zaman geçti sanırım neler söyleyeceksin?
Evet yarın tam 1 ay olacak.

*Sakatlık anında tam olarak ne hissettin duygularını öğrenebilir miyim?
Kendimi ve vücudumu iyi tanıyorum. Futbolda bunun gibi durumlar her zaman olur sakatlanabiliriz bazen 1-2 hafta bazen de daha uzun zaman alabilir. Fakat ben iyimser bir yapıya sahibim her zaman iyiyi düşünürüm. Umarım tedavi sürecinin ardından sahalara hazır dönerim.

Reklam
Reklam

*Sakatlık anında bunun uzun dönem sakatlık olduğunu düşündün mü neler hissettin?
Evet o anda kırılma sesini duyar duymaz anlamıştım uzun süreli bir sakatlık olacağını. Çok üzüldüm çünkü takımımı yalnız bırakacaktım önemli maçlar öncesinde. Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giyemeyecektim Manchester United gibi önemli rakipler karşısında. Fakat yapacak bir şey yok futbol böyle bir oyun. Ben 33 yaşında tecrübeli bir oyuncuyum bu tip durumlar her zaman olabilir. Sağlığımı düşünmek zorundayım çünkü sağlık her şeyden önce gelir. Burada iyi doktorların elindeyim. Bir an önce iyileşip İstanbul’a dönmek, arkadaşlarımla çalışmalara başlamak ve futbol oynamak istiyorum.

*Ameliyat olduğundan beri 16 gün geride kaldı. Ameliyat sonrası bu periyotta çalışmalar nasıl gidiyor?
Güzel gidiyor ameliyattan sonra ağrılarım ortadan kalktı ve birkaç gün sonrasında çalışmalara başladım. Fizyoterapist eşliğinde her gün 3-4 saat çalışıyorum yeniden güç kazanmak için. Sakatlığım iyiye doğru gidiyor günden güne kendimi daha iyi hissediyorum

Reklam
Reklam

*Bu klinikte gerçekten farklı yerlerden gelen birçok doktorla çalışıyorsun.. Detaylar hakkında bize biraz bilgi verebilir misin ?
Her doktorun birbirinden farklı tedavi yöntemi var. İlk olarak Rus doktor dizimle yaşadığım problemde benimle ameliyat öncesinde ve sonrasında ilgilendi ve yardımcı oldu. Ameliyat sonrası her gün salonda beraber çalışıyoruz. İtalyan doktorla ise yeniden güçlendirme çalışmaları yapıyoruz çünkü eski formuma kavuşmam için kaslarımı güçlendirmem gerekiyor. Sorunsuz bir şekilde yürümeye başladıktan sonra bir diğer doktorla tedaviye devam edeceğim. Buradaki en iyi doktorlardan birisi dünyanın birçok yerinden insanlar tedavi olmak için onun kliniğine geliyor bende tedavimin geri kalan kısmına o doktorla devam edeceğim. Çalışmalara aralıksız devam ediyorum sakatlık sonrası sahalara geri dönmek için daha çok ve daha fazla çalışıyorum. Hazır duruma gelmek tekrar oynamak için sıkı bir şekilde çalışıyorum. Çünkü sakatlıktan sonra form tutmak için daha fazla çalışmak gerekiyor.

Reklam
Reklam

*Yaşadığın sakatlık sonrası GS sağlık heyeti her zaman yanında oldu seninle ilgilendi hatta iki doktorumuz buraya ziyaretine de geldi sürekli irtibat halindesiniz bunlar seni mutlu ediyor olmalı neler söylersin?
Tabii ki mutlu ediyor ve iyi hissetmemi sağlıyor. Senin de söylediğin gibi doktorlarımızdan birkaçı Prag’a geldi beni ziyaret etti. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorlardan ve diğerlerinden bilgiler aldılar her zaman bana olan ilgilerini gösterdiler.

*Sakatlandığını duyduktan sonra Big Chief’in sahalara geri döneceğini tekrar bizimle olacağını biliyorduk. Çünkü iyi bir enerjisi olan pozitif bir insansın. Neler söylersin?
Söylediğim gibi pozitif olmak zorundasın her zaman, çevremdeki insanlar da sakatlığım süresince bana çok destek oluyor. Kendimi önümüzdeki sezon oynayacak seviyede görüyorum. Şu an için yapmam gereken iyi çalışmak ve pozitif olmak kendime iyi bakmam gerekiyor.

*Sakatlığın hakkında son bir sorum daha olacak bu süreçte gelecek hakkında herhangi bir plan yapıyor musun nedir düşüncelerin?
Her zaman buradaki doktorlarla konuşuyoruz doğru olanı yapmak için. Bana çok yardımcı oluyorlar kendimi iyi hissetmem için ellerinden geleni yapıyorlar. Uzun dönem bir sakatlık yaşıyorum fakat 4-6 ay takımdan uzak kalacağımı söylemek istemiyorum. Umarım ocak ayında takımla birlikte çalışmalara başlarım. Döneceğim tarihi kesin olarak söz veremiyorum çünkü dizimdeki iyileşme süreci değişebilir şimdilik her şey çok iyi gidiyor umarım bu şekilde gitmeye devam eder.

Reklam
Reklam

*Doktorlarınla konuştuğumuzda senin Hamburg’da oynadığın zamanlarda da buraya geldiğini fakat şimdiki çalışma sisteminin ve azminin o zamandan çok farklı olduğunu söylediler. Senin gerçekten çok farklı bir kişilik olduğundan bahsettiler neler söyleyeceksin?
Tabii ki farklı çalışmalar yapıyorum. Şu an herkesin çalıştığın daha çok çalışıyorum. Hamburg’da oynadığım zaman ile şimdiki zaman arasında birçok anlamda fark var şimdiki imkanlar daha iyi seviyede doktorlar kişiye özel programlar yapabiliyor. Her zaman söylediğim gibi biraz yaşım ilerlediği için daha fazla çalışmam gerekiyor. Kendimi tam anlamıyla hazır hissetmem ve Semih, Emre gibi genç oyuncularla mücadele etmem için daha çok çalışmalıyım.

*Sakatlığın sebebiyle Prag’a geldin. Çalışmalar dışında buradaki zamanın nasıl geçiyor?
Sabah erken saatte 8.30 gibi kalkıyorum kliniğe geliyorum öğlen saatine kadar burada çalışıyorum. Öğleden sonra bir diğer kliniğe gidiyorum iki saat burada çalışmalara devam ediyorum. Saat 5-6 gibi evime gidiyorum, dinleniyorum. Evde de topla ufak çalışmalar yapıyorum. Günlerimi genel olarak böyle geçiriyorum.

Reklam
Reklam

*Sakatlığın süresince Galatasaray’ın Avrupa’daki ligdeki tüm maçlarını izlediğini biliyoruz. Old Trafford’daki Manchester United maçı için neler söylersin?
Gerçekten mükemmeldi iyi oynadığımızı ve mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Takımımla gurur duydum oyunun bazı bölümlerinde oyunu domine ettik. Maçın başında Umut’un pozisyonu kesinlikle penaltıydı. Old Trafford’da oynamak gerçekten tüm takımlar için zordur. Takımımız tüm Galatasaraylıları gururlandıran bir oyun ortaya koydu. Şimdi o maç geride kaldı önümüzdeki Braga maçını düşünmeliyiz o maça iyi hazırlanmalı ve konsantre olmalıyız. Ligde oynadığımız Akhisar maçında da gerçekten iyi oynayıp pozisyonlar üretip 3-0 kazandık. Genel olarak iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum.

*Sakatlandığın zaman transfer döneminin bitmesine sadece üç gün kalmıştı ve GS bir defans oyuncusu almak zorundaydı. Üç gün gibi kısa bir süreçte Galatasaray, Cris gibi tecrübeli ve kaliteli defans oyuncusunu kadrosuna kattı. Bu transfer için neler söyleyeceksin?
Gerçekten çok önemli ve kaliteli bir transfer, birçok maçta forma giymiş yıllarca Lyon ile Avrupa maçlarında forma giymiş değerli bir oyuncu. Bu sezon Lig’de Kupa’da ve Avrupa’da çok önemli maçlar oynayacağız dolayısıyla geniş bir kadroya ihtiyacımız var. Cris transferi bu açıdan bakıldığında takımımız için büyük önem taşıyor.

Reklam
Reklam

*Gelelim defanstaki partnerin Semih Kaya’ya. Semih her fırsatta senin çok önemli bir oyuncu olduğunu seninle iyi anlaştığını ve senden çok şey öğrendiğini dile getiriyor. Günden güne performansını artıran genç oyuncu hakkındaki düşüncelerin neler?
Evet her geçen gün daha iyiye giden bir performansı var. Sanırım ben olmadığım zaman daha iyi oynayabilir. Benim gibi tecrübeli bir oyuncu ile oynamak ona çok şey katıyor. Şuan Cris ve Dany ile birlikte oynuyor. Daha çok genç bir oyuncu, gelecekte Semih’in kendisi şef olacak buna gerçekten inanıyorum. Defansta sorumluluk alabilen liderlik yapabilecek yetenekli bir oyuncu.

*Semih’te yeterli kapasiteyi görüyor musun?
Kesinlikle. Çok güçlü bir oyuncu aynı zamanda defansta bir şef olmak için gereken tüm özellikleri barındırıyor.

*Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri hakkındaki düşüncelerin neler?
Gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Manchester United hakkında fazla konuşmaya gerek yok, herkes tarafından bilinen çok güçlü ve iyi oynayan bir takım. Cluj ise sürpriz bir takım kaliteli oyuncuları var. Grubun sürpriz takımı diyebiliriz. Braga’ya gelince her zaman Avrupa Kupalarında mücadele eden bir takım. İki sene öncesinde UEFA Kupası’nda final oynadılar. Çok kaliteli oyuncuları var fakat ne olursa olsun biz Galatasaray’ız, bu gruptan çıkmamız gerekiyor ve bunu başaracağımıza inanıyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: