Tömer’de Eğitim Gören Yabancı Öğrenciler Altındağlı Kadınlarla Buluştu

Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Altınpark Kadın Eğitim...

Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Altınpark Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde İngilizce öğrenen kadınlarla bir araya geldi. TÖMER’de Türkçe öğrenimine devam eden 16 farklı ülkeden öğrencinin katıldığı programda, yabancı misafirlere çeşitli Türk yemekleri ve aşure ikram edildi.

Altınpark Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisini hayranlıkla izleyen yabancı öğrenciler, oyuna eşlik ederek renkli görüntüler sergilediler. Öğrenciler, merkez içerisindeki sınıfları da gezerek buralardaki atölye çalışmaları ve kurslar hakkında bilgi aldılar.

Reklam
Reklam

Türkçeyi ilk olarak ülkesinde öğrenen ve 2 hafta önce geldiği Türkiye’de dilini geliştirmek için TÖMER’e başlayan Sudanlı Selwa Ibrahim, Altındağlı kadınların misafirperverliğine hayran kaldığını belirtti.

Moğolistan’da Türkçe bölümünde okuduktan sonra Ankara’ya gelen ve TÖMER’de eğitimine devam eden Zultsetseg Azaya da yeni bir dil öğrenmenin farklı kültürleri tanımak için en önemli koşul olduğunu söyledi.

Altındağlı kadınların yabancı dil öğrenmelerini takdir ettiğini belirten TÖMER Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan Bayram Özdemir, “Kadın Eğitim Kültür Merkezleri ile birlikte ortak Ankara gezileri, müze ziyaretleri gerçekleştirmek ve yabancı dil öğrenimlerinde konuşma ve gramer eğitimlerine kurum olarak destek vermeyi amaçlıyoruz. Dünyanın farklı dilleriyle, kültürleriyle buluşmaları onların dil öğrenme motivasyonunu da geliştirecektir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: