Tonlarca altın bulunacak mı?

ARTVİN (İHA) - Artvin'in Borkça İlçesi'ne bağlı Arkaköy Yıldırım Mahallesi'nde vatandaşların tonlarca altın umuduyla izin alarak başlattıkları kazıda birinci gün bir şey çıkmadı.

Arkaköy Yıldırım Mahallesi'nde oturan Orhan Dalkıran'ın müracaatı üzerine güvenlik kuvvetleri gözetiminde dün kazı yapıldı. Ancak havanın kararması sebebiyle kazı çalışmaları ertelendi. Çok sayıda kişi heyecanla kazının sonucu bekledi. Orhan Dalkıran, kendisine ait arazide 100 metrekarelik bir alanda kimlikleri belli olmayan şahıslar tarafından kazı yapıldığını belirterek, "Ben de resmi bir kazı çalışması yapılmasını istedim, hem devletimiz, hem de biz kazanalım düşüncesi ile şu ana kadar 6 milyar lira masraf ettim" dedi.

Reklam
Reklam

Kazıdan sonuç elde edilmesi halinde köyün hissesine düşen miktarla öncelikle yollarının yapılmasını sağlayacağını anlatan Orhan Dalkıran, "Kış aylarında elektrik kesintileri için köye büyük bir jeneratör lazım. Burada eski tarihi kalıntılar var, bölgeye yol gitmediği için ilk önce kürek, kazma ile kazı yaptık, ancak 2 gün iznimiz var. Bu nedenle kazı çalışmamızı hızlandırmak için iş makinesi kiralayarak kazı çalışmalarını iş makinesiyle devam ettireceğiz" diye konuştu.