Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali başladı

Trabzon’un Tonya ilçesinde, bu yıl 11.'si düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festival...

Trabzon’un Tonya ilçesinde, bu yıl 11.'si düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festival etkinlikleri kapsamında belediye önünde kurulan serbest kürsü programında, Tonyalılar dilek ve temennilerini dile getirdiler.
Festival, hükümet konağının önündeki Atatürk anıtına festival çelengi konulmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından festival yürüyüşü gerçekleştirildi. Kürtün Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı süt çeşmesi etrafında kurulan horon halkasıyla sona erdi.
Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, burada yaptığı konuşmada, “Kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile Osmanlı salnamelerinde övülen katkısız Tonya Tereyağını; markalaşmış folkloru ve doğa harikası yaylaları ile öne çıkan ilçeyi tanıtmak, kültüre ve sanata güç katmak, sevgiyi ve barışı pekiştirmek amacıyla organize edilen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalimiz amacına ulaşacaktır.” dedi.
Bu akşam festival alanında (Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu bahçesinde) Hakan Cömcü, Yavuz Tonyalı, Seyfettin Çakıral, Aydın Güner, İlknur Yakupoğlu, Savaş Yakupoğlu ve Zeynep Başkan sahne alacak.
Festivalin ikinci gününde (yarışma ve müzik günü) ise Merkez Ulu Camii’nde Cuma namazına müteakip mevlid-i şerif okunacak. Daha sonra saat 15.00'de yarışmalar başlayacak. En iyi tereyağı yarışması, en iyi püskül yarışması, en çok süt verenin ödüllendirilmesi, en kaliteli süt verenin ödüllendirilmesi yarışmaları yapılarak, dereceye girenlere ödülleri verilmesinin ardından, saat 17.30'da festival alanında (Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu bahçesinde) Yamaç Çesi, Şeref Kara, Ağasarlı Zehra, Mehmet Tak, Hüseyin Aydın (Çayan), Sait Uçar sahne alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz