Topbaş: "İstanbul'un su sorunu yok"

İSTANBUL (ANKA)- Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün bazı gazetelerde yer alan "İstanbul'un su sorunu olduğu" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Topbaş, "Net bir kelime söylüyorum. İstanbul'un su problemi yok. Barajlarımız yüzde 50 dolu ve bu yıl bize su problemi yaşatmaz" dedi.

Topbaş, İstanbul'da hiç yağmur yağmasa bile su problemi olmayacak şekilde hazırlıklarımızı yaptıklarına dikkat çekerek, İstanbul'da gelecekte oluşabilecek su problemine karşı da çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Küresel ısınma nedeniyle bütün kaynakları doğru kullanma sorumluluğu olduğunu vurgulayan Topbaş, "Bu elektriktir, doğalgazdır, sudur. Mutlaka doğru kullanmak ve diğerlerini de düşünmek durumundayız. Çevreye hepimiz saygılı olmalıyız ve kötü tüketici olmamalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İstanbul'a yeni su kaynakları kazandırmak için çok ciddi çalışmalar yürüttüklerine de işaret eden Topbaş, şunları dedi:

"Karadeniz suyundan içme suyu elde etme yönünde proje çalışmalarımız var. Ön hazırlıkları dana önce yapılmış olan Istrancalar'ın bazı noktalarında hala almadığımız su kaynakları var. Bunun ötesinde Yeşilçay'a inşa edeceğimiz baraj başta olmak üzere geleceğe yönelik su tedarik etme çalışmalarımız sürüyor. İnşallah İstanbul'a su problemi yaşatmayacağız, niyetimiz ve çalışmalarımızın amacı bu."