Topbaş: ''Satış rakamı tahminlerimizin üstünde''

İstanbul (AA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zincirlikuyu'da Karayollarına ait arazinin 800 milyon dolara Zorlu Grubuna satılmasını değerlendirirken, "Satış rakamı tahminlerimizin üstünde. Bu bizi umutlandırdı. Bu satıştan sonra beklentilerimiz yükseldi" dedi.

Arazinin satışına ilişkin soruları yanıtlayan Topbaş, kamu arazilerinin satılmadan önce imar hadlerinin belirlenmesini ve buna göre satılmasını başından beri istediklerini ve bu doğrultuda yapılan düzenleme sonucunda arazinin satışa çıktığını belirtti.

Reklam
Reklam

İstanbul'un bu arazisiyle önemli bir kazanım elde edeceğini umduğunu dile getiren Topbaş, "Burada turizm ağırlıklı bir tesis kurulacak ve İstanbul için yeni bir fırsat olacak. Hem Zorlu Grubuna hem de Bayındırlık Bakanlığımıza hayırlı olsun. Buradan sağlanan kaynak, duble yollar başta olmak üzere yine bu ülkenin yatırımlarında kullanılacak. Hayırlı olsun" dedi.

Topbaş, Cevahir Alışveriş Merkezinin tamamının ilk yıllarda takriben 300-400 milyon dolara satılacağını düşündüklerini ve bunu iyi bir para diye hesapladıklarını hatırlatarak, "Ama sonradan öyle değer artışları oldu ki... Ekonomideki düzelmeler, güvenilir bir yönetimin bulunması, istikrarın varoluşu İstanbul'a hareketlilik kazandırdı, iyi bir rakama satışımızı sağladı. Hala bu trend devam ediyor. Yapmış olduğumuz fizibilitede 150 milyon dolar civarında gördüğümüz İETT arazisi, giderek yükseldi. İETT arazisinin satışından iyi bir rakam alırsak, bunu ulaşım yatırımları için harcayacağız" diye konuştu.