Topbaş uyardı: Sıkıntı büyük

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmaması için su kullanımının yarı yarıya indirilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul'un başlıca sorunlarından olan trafik ve su sıkıntısı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Topbaş, trafiğin rahatlayabilmesi amacıyla pik saatlerde zamlı tarife uygulanabileceğini belirtti. Yurt dışında bu uygulamanın başarıyla sonuç verdiğini söyleyen Topbaş, bunun İstanbul'da da olumlu sonuçlar getirebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

İstanbul için hayati önem taşıyan Melen Çayı'nın ulaşmasıyla ilgili konuşan Topbaş, "Melen Çayı'nın tamamlanmasına ramak kaldı. Söz verdiğimiz tarihte İstanbul'a ulaşacak. İnşallah Sayın Başbakanımızın da katılımıyla açılışını hep birlikte yapacağız" dedi.

Kadir Topbaş, Melen Çayı'nı İstanbul'un su sorununu çözmeye yetmeyeceğini, vatandaşların çok daha tasarruflu olması gerektiğini belirterek, "Su tasarrufu yarı yarıya inmeli. Suyumuzu çok dikkatli kullanmalıyız. Ekim ayı olmasına rağmen hala yağış yok. Sıkıntı çok büyük. Ancak baştan da söylediğimiz gibi suları kesmeyeceğiz. Fakat herkesin suyu çok daha tasarruflu kullanması gerekiyor. Olağanüstü bir durum, kriz var" diye konuştu.

Topbaş, kuraklıkla ilgili olarak hiçbir zaman endişesi duymadığını, İstanbullular'a başından beri güvendiğini söyleyerek, "Endişelenmedim. Başından beri İstanbullular'a hep güvendim. Vatandaşımız gerekli şekilde duyarlılık gösterdi. Bunun daha da artırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA