Topbaş ve Çorlu: Genç oyuncularımız deneyim kazandı

Fenerbahçe U19 Futbol Takımı'nın Gelecek Nesil Turnuvası(NextGen Series) grup maçlarını tamamlamasının ardından, Futbol Altyapıdan Sorumlu...

Fenerbahçe U19 Futbol Takımı'nın Gelecek Nesil Turnuvası(NextGen Series) grup maçlarını tamamlamasının ardından, Futbol Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Hüseyin Ersan Topbaş ve Gençlik Geliştirme Genel Koordinatörü Şenol Çorlu, ortak bir yazılı açıklama yaparak organizasyona katkıda bulananlara teşekkür etti.
Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ""Uluslararası bir futbol organizasyonu olan NextGen Series Turnuvası’na katılarak Avrupa’nın önde gelen 16 kulübü ile karşılaşabilme şansı bulabilmek; Kulübümüz altyapısının adının duyurulabilmesi yönünden çok faydalı olduğu düşüncesindeyiz.
Öncelikle oyuncularımızın Avrupa’nın en iyi genç oyuncularına karşı mücadele edebilme şansını yakalaması, onların elit seviyeye geçerken gelişimlerini tamamlamalarına olumlu yönde katkı sağlayan önemli bir etken olmuştur. Turnuvanın statüsü gereğince deplasmanlı eleme gruplarından oluşması ve bu grupların sonunda final müsabakalarını gruplarında ilk iki sırayı alacak takımların oynayabilecek olması, takımımız için bir hedef unsuru oluşturmuştur.
Dış saha müsabakaları nedeniyle oyuncularımızın yaptıkları uzun mesafeli ülkeler arası uçuşlar ve haftada iki maç oynamaları onları profesyonel seviyede de karşılaşabilecekleri zorlukları görmelerinde iyi bir örnek oluşturmuştur.
Mükemmel zeminlere sahip saha ve statlarda, farklı taktiksel anlayışlara ve farklı kültür, yeteneklere sahip takım ve oyunculara karşı mücadele edebilmek, üst seviye maçlarda oluşan zorluklarla başa çıkmaya çalışıp, dersler çıkartarak kendilerini Avrupa’daki üst düzey oyuncularla kıyaslayabilme şansı bulabilmek, oyuncularımız için turnuvanın en olumlu yanlarından biri olmuştur.
Oyuncularımızın sadece futbol özelliklerinin gelişmesi açısından değil, farklı dillerin konuşulduğu ve farklı yaşam tarzlarına sahip insanlardan oluşan ülkelere yapmış olduğu seyahatler sırasında, farklı kültürleri görebilme şansını yakalamaları, sosyalleşmeleri, kişisel gelişimleri ve özgüven kazanmaları yönündeki katkısı büyük olmuştur.
Son olarak, bu sene yaşadığımız bu tecrübenin önümüzdeki senelerde de devam etmesini arzu etmekteyiz.Genç futbolcularımız bu tür etkinlikler içerisinde bulunmaları elde edilen kazanımların elit futbolcu olma yönünde şanslarını iyi kullanacakları ve A takım seviyesine geçiş sürecinde yaşadıkları tecrübelerinin onların profesyonel takıma adaptasyonunu kolaylaştıracağı inancındayız.
Bu etkinliğin oluşmasında verdiği destek ve katkılarından dolayı başta değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz olmak üzere organizasyonun başarı ile gerçekleşmesini sağlayan FB Diş İlişkiler Müdürlüğüne, Fenerbahçe Stadyum Yönetimine, Maltepe İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne, Değerli Antrenörlerimize, İdari Sorumlularımıza ve U-19 Takımı Futbolcularımıza içten teşekkür ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz