Topbaş'tan Baykal'a: ''İddialarını ispatlasın''

İstanbul (AA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yaptığı daveti yineleyerek, "Tercih edeceği herhangi bir televizyon kanalına buyursun gelsin, iddialarını ispatlasın" dedi.

Topbaş, 13 aile ve kadın sağlığı merkezinin açılışının ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Baykal'a dün yaptığı çağrıya yanıt gelmediğini belirten Topbaş, "Gelmesini bekliyoruz. Biz de gerekli dokümanlarla cevap vermeyi istiyoruz. Kendisine bu daveti yineliyoruz. İddiada bulunan, mutlaka iddiasını ispatlamak sorumluluğundadır. Yoksa başka şey söylerler insanlara" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Topbaş, yönetimde bulunanları zaman zaman köşeye sıkıştırarak oradan birtakım edinimler sağlamaya çalışan insanların geçmişte hep olduğunu, ancak bunu anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Topbaş, bir gazetedeki "Tavukçu deresinin ihalesini alan firmanın bir başka ihalede davet aldığı" ifadelerinin yer aldığı manşet haberin de uydurma olduğunu savundu.

Kadir Topbaş, ihaleyi alan firmaların, ihaleyi veren kurumun teknik ekiplerince denetlenmesi gerektiğini, ancak Bahçelievler'deki olayda denetleme ekiplerinin hatası bulunduğunu söyledi.