Topçunun kralı Meireles!

Fenerbahçe'nin yeni transferi Raul Meireles, takım içinde de tam bir motivasyon ustası...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Raul Meireles, oyunun her iki yönünde de etkili. Uzaktan şut atabiliyor, asist yapıyor, kaptırdığı topun peşini bırakmıyor. Ayrıca takım içinde de tam anlamıyla bir 'motivasyon' ustası.

[

* MYNET SPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

[

* MYNET SPOR'U TWITTER'DAN TAKİP EDİN](https://twitter.com/mynetspor)

Fanatik'in haberine göre; Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Raul Meireles'in futbol topu ile tanışması 6 yaşına dayanıyor. Portekiz'de o dönem Meireles'in babası, Boavista'da masör olarak çalışıyordu. Meireles de kariyerine 1999'da burada başladı. Kısa sürede yetenekleriyle fark edildi ve 2001'de A Takım'a yükseldi.

Reklam
Reklam

Aves'te 2 sezon kiralık oynadı ve döndükten sonra ülkenin en önemli takımı Porto'ya 2004'te transfer oldu. 6 sezon burada kilit isimler arasında yer aldıktan sonra İngiltere'nin yolunu tuttu. 13 milyon Pound ödenerek gittiği Liverpool'da sadece 1 sezon kaldıktan sonra ayrılmak istediğini belirtip, vatandaşı Andre Villas Boas'ın hocalığını yaptığı Chelsea'ye transfer oldu.

Chelsea'nin değişmezi oldu

Michael Essien'in sakatlığınının ardından Maviler'in değişmez isimlerinden olan Raul Meireles, hem savunma hem de hücumdaki etkinliğiyle ön plana çıkıyor. Tekniğinin yanı sıra asist özelliği ve mesafe tanımaksızın uzaktan attığı şutlarla dikkatleri çekiyor.

Milli formayla İlk golü Türkiye'ye

Sert futboluyla tanınan Meireles, hırslı ve savaşcı özelliğinin yanı sıra kaybettiği topun peşini bırakmayan bir isim. Oynadığı kulübün taraftarlarının kısa sürede sevgilisi haline gelen 29 yaşındaki futbolcu, Portekiz'in de vazgeçilmezlerinden. 2006'da milli formayı giymeye başlayan Meireles, ülkesi adına ilk golü EURO 2008 finallerinde 2-0 kazandıkları Türkiye maçında atmıştı.

Reklam
Reklam

Menajeri Mendes değil

Ayrıca bir hatırlatma yapalım, herkesin ilk başta zannettiği gibi Meireles'in menajeri Türkiye'deki Portekizlilerin 1 numaralı adamı Jorge Mendes değil, bir başka Portekizli isim Jose Caldeira.

Ailece moda tutkunular

Raul Meireles'in, gençlik yıllarından beri beraber olduğu eşi Ivone ile birlikte mutlu bir beraberliği var. Çift sürekli birlikte takılıyor ve modayı birebir takip ediyor. Zaten bu tutkularından dolayı da Portekiz'de moda tasarımı ve kıyafet üzerine bir mağaza bile açtılar. Meireles'in futbol dışındaki yaşantısında giydiklerini de daha çok eşi seçiyor.

"Asla dövmeden vazgeçmem"

Tecrübeli oyuncu 18 yaşından beri gerçek anlamda dövme hastalığına yakalanmış durumda. Vücudunun hemen hemen her yerinde dövme bulunuyor. "Kaç tane olduğunu hiç saymadım ama bundan asla vazgeçmem" diyen Meireles'in en dikkat çeken dövmeleri, eşi Ivone, kızı Lara'nın resimleriyle sırtının tamamını kaplayan Uzak Doğu stili ejderha figürleri.

İngiltere'de Liverpool'da forma giydiği dönemde takım arkadaşları Daniel Agger ve Martin Skrtel ile bu konuda adeta yarışan Meireles, "Dövme şampiyonu olmak istiyorum" demişti. Ayrıca Meireles'in eşinde de çeşitli dövmeler bulunuyor.

Reklam
Reklam

Binbir surat

Portekizli futbolcu, her an farklı bir görüntüsüyle karşımıza çıkabilir. Meireles, sık sık değişik saç modelleriyle sahne alabiliyor. Porto'da klasik bir stille yer alırken, Liverpool'un yolunu tuttuktan sonra saçını tamamen kazıtan, sonrasında Chelsea'de Mohikan modeline dönen Meireles'in bu imajı, miniklere de ilham kaynağı oldu. EURO 2012'de uzattığı sakallarıyla ön plana çıkan oyuncu, Chelsea'de ise yanları kısaltıp, saçının sadece üstünü bırakmıştı.

Meireles, Liverpool'da forma giydiği dönemde arasının çok iyi olduğu Hollandalı Dirk Kuyt ile Fenerbahçe'de yeniden buluşma fırsatını da yakalayacak. Portekizli oyuncu, hem Milli Takım'da hem de oynadığı kulüplerde taraftarların en çok sevdiği isimler arasında. Meireles'in Liverpool'dan ayrılıp Chelsea'ye gelmesindeki en büyük sebep, teknik direktör Andre Villas Boas 'tı. Babasının da katkısıyla henüz 6 yaşında futbol topuyla tanışan Raul Meireles, boş vakitlerinde televizyonda futbol maçı asla izlemiyor ve vaktinin çoğunu eşi Ivone ve kızı Lara'ya ayırıyor.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: