Tophane sırtları tehlike saçıyor

Bursa'da aşıkların ve fotoğraf sevdalılarının vazgeçilmez mekanı Tophane sırtları, toprak kayması nedeniyle tehlike saçıyor.

Bursa'da aşıkların ve fotoğraf sevdalılarının vazgeçilmez mekanı Tophane sırtları, toprak kayması nedeniyle tehlike saçıyor.

Kentin eşsiz güzelliklerini bir arada toplayan Tophane sırtları, eski günlerine geri dönmeyi bekliyor. Yaşanan toprak kayması ve sel nedeniyle Tophane yamaçlarındaki yolların tehlike arzettiği bölgede herhangi bir çalışma yapılmaması isyan ettirdi.

YOLLARI YÜRÜNMEYECEK HALDE Yetkililerin Tophane sırtlarına biran önce el atmasını isteyen vatandaşlar, "Burası bizlerin mazisinin yattığı yerler. Burada aşıklar sevdalarını haykırdı. Fotoğrafçılar, Bursa'nın en güzel fotoğraflarını çekmek için birbirleriyle yarıştı. Turistler, yeşil Bursamızın yukardan manzarasını seyretmek için buraya geldi. Ancak, Tophane eski günlerini mumla arıyor. Yolları yürünmeyecek halde. Buna rağmen tehlikeyi düşünmeden insanlar burada yürüyor. Bu duruma yetkililerin el atmasını istiyoruz. Tophane Bursamızın bir simgesi, vazgeçilmezi, anıların yattığı mekandır. Bursa'da doğan, doyan, yaşayan herkesin mutlaka anılarının olduğu bir yerdir. Bizler gençliğimizi buralarda yaşadık. Tophane'nin bu hali bizleri üzüyor. Umuyoruz, Tophane yamaçları yine mazisine geri döner" dediler.

Reklam
Reklam

Bu arada, Tophane yamaçları yağmur sularının etkisiyle toprak kayması yaşanmıştı.

video www.bursadabugun.com/haber/guncel/yasam/42823-asiklar-mekani-tophane-yok-mu-oluyor-ozel-haber.html

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz