Toplantıdan 'birlik' mesajı çıktı

ANKARA (İHA) - Demokrat Sol Parti (DSP) milletvekillerinin Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit başkanlığında gerçekleştirdikleri toplantıdan 'birlik ve beraberlik' mesajı çıktı.

DSP Genel Merkezi'nde saat 11.55'te başlayan toplantı 35 dakika sürdü. Toplantıya, DSP Grup Başkan Vekili Emrehan Halıcı, Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli ve Genel Sekreter Hasan Gülay'ın yanı sıra yaklaşık 80 milletvekili katıldı. Toplantıya, Başbakan Bülent Ecevit'e yönelik eleştiriler karşısında sessiz kaldığı gerekçesiyle parti içinde şimşekleri üzerine çeken Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın yanısıra Özkan'a yakınlığıyla bilinen Devlet Bakanı Hasan Gemici, Kültür Bakanı İstemihan Talay, TBMM Başkan Vekili Ali Ilıksoy, TBMM İdare Amiri Hakan Tartan ve İzmir Milletvekili Hayri Diri çağrılmadı. Ancak toplantıya, Özkan'a yakınlığıyla bilinen Bahri Sipahi, Metin Şahin, Tamer Kender ve Akif Serin iştirak etti.
Kabinenin DSP kanadının 4 bakanla temsil edildiği toplantıya, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Orman Bakanı Nami Çağan, Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ve Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel katıldı.

Reklam
Reklam

'9'LAR GRUBUNDAN GENEL MERKEZE MESAJ' Rahşan Ecevit, dün ani bir kararla Ankara dışında bulunan milletvekillerini de Ankara'ya çağırarak toplantıya katılmalarını istemişti. Rahşan Ecevit'in çağrısını alan '9'lar Grubu' ise, mazeret bildirirek Ankara'ya gelmedi. İstanbul Milletvekili Emir Karaa'nın kızının İstanbul'daki düğününü mazeret gösteren milletvekilleri, kendilerine resmi bir davet yapılmadığını da bildiren bir mesajı toplantı başlamadan önce Genel Merkez'e iletti. Uluç Gürkan, Emin Karaa, Cengiz Güleç, Ali Arabacı, Bayram Kırat Dayanıklı, Sadık Kırbaş, Ertuğrul Kumcuoğlu, Tahir Köse ve Ahmet Arkan'dan oluşan DSP'li muhalifler toplantıya gelmedi.

MİLLETVEKİLLERİ RAHŞAN ECEVİT'İ AYAKTA DİNLEDİ TBMM'de 128 koltuğu bulunan DSP yönetimi, milletvekillerini ilk kez Genel Merkez'de topladı. Rahşan Ecevit, dün önce parti yönetimi, ardından da az sayıda milletvekili ile görüşmüştü. Genel Merkez binasının altında bulunan toplantı salonunda yapılan kritik toplantı, ilginç görüntülere de sahne oldu. Salonda bulunan sandalyeler bir kenara toplanırken, Rahşan Ecevit için yerleştirildi. Rahşan Ecevit kendisi için hazırlanan masada milletvekillerine seslenirken, vekiller ayakta durdu. Rahşan Ecevit'i ayakta dinleyen vekillerden bazıları söz alarak konuşma yaptı. Toplantının son 20 dakikasında elektrikler kesilince, durum değerlendirmesi karanlıkta yapılmak zorunda kaldı. Toplantı sonunda açıklama DSP Grup Başkan Vekili Emrehan Halıcı'den geldi. Halıcı 'birlik ve beraberlik' mesajı verdiği açıklamasını yaparken, Rahşan Ecevit de yanında yer aldı. Rahşah Ecevit toplantı sona erdikten sonra Genel Merkez'den ayrıldı.

Reklam
Reklam

VEKİLLER, ECEVİT'LERİN RESMİ BULUNAN PARTİ EŞYALARINI SATIN ALDI DSP'nin kadın milletvekillerinin de katıldığı toplantının ardından İstanbul Milletvekli Perihan Yılmaz, parti binası önündeki kulübeye gelerek Ecevit'lerin resminin bulunduğu parti eşyalarından satın aldı. Perihan Yılmaz, DSP ambleminin ve Ecevit'lerin resminin bulunduğu eşyalara 20 milyon lira ödedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, "Biz seçime her zaman varız. Birinci parti olarak her zaman çıkarız. Ama amaç bütünlüğü bozmak değil" diye konuştu. Gazetecilere, "Benim yorumuma itibar etmeyin" uyarısında da bulunan Yılmaz, parti içindeki muhalif hareketin toplantıda gündeme gelmediğini savundu. Yılmaz, "Sayın Rahşan Ecevit çok hoş bir konuşma yaptı. Arkadaşlar da çok olumlu konuşmalar yaptı" dedi.

MİNİ PROTESTO DSP'li Perihan Yılmaz, gazetecilere açıklama yaptığı sırada DSP Genel Merkezi mini bir protestoya sahne oldu. Kimliği öğrenilemeyen bir vatandaş Perihan Yılmaz'ın yanına gelerek, "3 milyon 600 bin işçi emeklisinin cebinden 90 doları alıp götürdünüz. Bunu ne zaman telafi edeceksiniz" diye sordu. Bunun üzerine İstanbul Milletvekilleri Perihan Yılmaz ve Yücel Erdener, "Ederiz" demekle yetinirken, koruma görevlileri mini protestoyu yapan vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı.

Reklam
Reklam