Toplantılar devam ediyor

VAN (İHA) - Van'da toplanan 'Yerel Gündem 21' oluşumu, Van'ın turizm envanterinin çıkarılmasını kararlaştırdı. Van Belediye Meclis Salonu'nda yapılan 'Van Yerel Gündem' toplantısında Van'ın Turizm potansiyeli ve gelişmesi konusu masaya yatırıldı.

Toplantıya başkanlık eden Van Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Zeynettin Yıldız, Van ve çevresindeki turizmin tanıtılması için Turizm Envanteri'nin çıkarılması fikrini ortaya atarak, toplantıya katılanların belirlenen birimlerde görev alarak çalışma yapmasını istedi. Toplantıda bulunan katılımcılar tek tek söz alarak Van turizminin tanıtılması ve gelişmesi için yapılacak çalışmalar konusunda fikir belirttiler. Katılımcıların ortak fikri olarak Van ve çevresinin kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtilerek, bölgeye daha fazla turist gelmesi için çalışma yapılması benimsendi. Van'a gelen turistlerin daha fazla kalmaları için mevcut tarihi ve turistik yörelerden ziyade, yapılacak araştırma ve çalışma sonrasında yeni yerlerin tespit edilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda söz alan Mimarlar Odası Temsilcisi Şahabettin Öztürk, "Turistleri bölgede daha fazla tutmak için spor ve kültürel aktivitelerin artırılması gerekir. Sadece Van'ın Akdamar Adası ile anılmaması, tanıtım olarak mutlaka Osmanlı ve Mimar Sinan yapıtlarının da gelen turistlere anlatılması faydalı olacaktır. Ayrıca Çarpanak Adası, Erek Dağı eteklerinde bulunan Yedikilise gibi yerlerin de tanıtılarak gezdirilmesinde fayda var" dedi.

Reklam
Reklam

Van'ın tarih ve kültürünün çok zengin olduğunu belirten katılımcılar, yurtiçi ve yurdışından gelen turistlere sadece tarih ve kültürle sınırlı kalınmayarak bölgenin hayvan, bitki florasının da çıkarılmasının önemine değinildi.