Toplar Hakurk'a çevrildi, uçaklar keşifte

HAKKARİ (İHA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin K.Irak bölgesine yönelik harekatının bittiğinin açıklanmasının ardından Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri hareketlilik arttı.

Irak topraklarından çıkan askeri birliklerin, Çukurca ilçesinden Şemdinli ilçe sınırlarına kaydırıldığı belirtiliyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine karadan askeri sevkıyat devam ederken ilçe semalarında gözlenen helikopterler, Irak sınırı yakınlarında bulunan Derecik, Aktütün ve Konur bölgeleri ile İran sınırları yakınlarında bulunan Alan bölgesi üzerinde keşif uçuşlarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

İlçenin İran sınırındaki Zagros Dağları eteklerinde bulunan Tekeli Piyade Tabur Komutanlığı'ndaki 7 obüs topu, PKK'nın sınıra yakın olan Hakurk Kampı yönüne çevrildi. Irak sınırında yer alan Derecik bölgesindeki Yeşilova'da bulunan askeri birliklerin zaman zaman PKK'nın geçiş noktalarını bombaladığı bildiriliyor. Belde karayolundaki kontrol noktaları artırılırken ilçe nüfusuna kayıtlı olmayan vatandaşlar da sıkı soruşturmadan geçirildikten sonra beldeye sokuluyor, araçlar ise didik didik aranıyor. Irak
sınırında bulunan ve ilçeye yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Derecik beldesine giriş yapmak isteyen gazetecilere ise hiçbir şekilde de izin verilmiyor.