Toplu görüşmelerde 2. raund

Ankara (AA)- Yetkili memur sendikalarıyla Kamu İşveren Kurulu, bugün toplu görüşmelerin 2. turunda bir araya gelecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlık edeceği Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, saat 10.00'da başlayacak.

Toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılacak.

Toplu sözleşme talebi kabul edilmediği için toplu görüşmelere katılmama kararı alan KESK ve bu konfederasyona bağlı Kültür Sanat-Sen, 2. tur toplantısında da yer almayacak. KESK üyeleri, sözleşmeli personelin sorunlarını ve sözleşmeli istihdam yerine iş güvenceli kadrolu istihdam talebini dile getirmek için 21 Ağustos Salı günü saat 12.30'da Güvenpark'ta bir eylem yapacak.

Reklam
Reklam

Toplu görüşmelerin 2. toplantısında ise daha önce belirlenen gündem doğrultusunda, yetkili sendikalar hizmet kollarındaki sorunlarını ortaya koyup, taleplerini Kamu İşveren Kurulu'na iletecekler.

Toplu görüşmelerin birinci turu sonunda memur konfederasyonlarının taleplerini değerlendirmek amacıyla "mali ve sosyal haklar", "demokratik haklar ve diğer konular" ile "geçmiş yıllarda alınan kararların uygulama sonuçları"na ilişkin kurulan komisyonların çalışmaları da devam ediyor. Komisyonların çalışmalarının
tamamlanmasıyla başta "mali ve sosyal haklar" olmak üzere diğer konular ilerleyen turlarda ele alınacak.

Yasaya göre, 15 Ağustosta başlayan ve 15 gün içinde sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Anlaşmazlık durumunda ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek. Kurulun 5 gün içinde vereceği karara tarafların katılması durumunda, sonuç mutabakat metni olarak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Reklam
Reklam

Uzlaştırma Kurulu kararına tarafların katılmaması durumunda ise anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü Bakanlar Kuruluna gönderilecek.