Toplu görüşmelerin 6. turu başladı

Ankara -(AA) Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin altıncı turu başladı.

Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantıya, Kamu İşveren Kurulu'na başkanlık eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile yetkili sendikaların genel başkanları katılıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin 6. turuna katılmak üzere geldiği Başbakanlık yeni binada yaptığı açıklamada, hükümetin, "cebiniz rahatlayacaktır" sözünün arkasında durmasını beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Taleplerini mümkün olduğunca asgari düzeyde tutmaya çalıştıklarını dile getiren Akyıldız, toplu görüşmelerin başında açıkladıkları rakamların geçerliliğini sürdürdüğüne işaret ederek, "Bu yüzden en düşük devlet memuru maaşının 1.023 YTL'ye çekilmesi konusunda siyasi iradenin gerçekçi bir yaklaşım içinde olmasını beklemekteyiz" diye konuştu.

Akyıldız bir soru üzerine, yüzde 4'ü teklif olarak görmediklerini ve bunu tartışmalarının mümkün olmadığını söyledi.1.023 YTL'lik tekliflerini revize etmelerinin mümkün olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlarken de Akyıldız, şunları kaydetti:

"1.023 YTL esneyebileceği kadar esnemiş bir rakamdır. Daha fazla esneyebilmesi için siyasi iradenin masada çok ciddi bir samimiyeti ortaya koyması gerekmektedir. Yüzde 4'ün üzerine 1 puan konularak gelinirse esneme şansı kalmaz."