Toplu görüşmelerin üçüncü turu başladı

ANKARA (ANKA) - Yaklaşık 1 milyon 600 bin memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin üçüncü turu başladı. Görüşmede sendikaların genel sorunları, talepleri ve ücret konusu tartışılacak.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, geçen toplantıda yarım kalan hizmet kollarının sorunlarının ve taleplerinin Kamu İşveren Kurulu'na sunulacağını belirterek, iki komisyonun çalışmalarını tamamladığını kaydetti. Mali konular başta olmak üzere komisyonun bütçe yükünü tespit ettiğini ifade eden Akyıldız, "Kamu işçilerine uygulanan zamma paralel bir zam yapılmasını istiyoruz. Mali konular ile geçmiş yıllarda mutabakat sağlanamayan konularla ilgili rapor sunulacak. Bir tek demokratik haklarla ilgili rapor tamamlanmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, sendikaların genel anlamda sorunlarının tartışılacağını dile getirerek, Diyanet-Sen ile ilgili taleplerin sunumunun yapılacağını kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'nın çıkarılmasını talep edeceklerini vurgulayan Aksu, cami imam evlerinin oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Masai ücreti ile ilgili sıkıntılarını da Kurul'a sunacaklarını vurgulayan Aksu, cami temizliğinin de Mali İdareler tarafından yapılması gerektiğin söyledi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veda ziyaretlerinin başladığını hatırlatan Aksu, "Geçen hafta Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, sivil toplum örgülerini ziyaret etti. Aynı jesti Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den de bekliyoruz" diye konuştu.

Basının "Toplu görüşmelerden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" sorusu üzerine olumlu sonuç çıkmasını umduklarını belirten Aksu, müzakelere hazır olduklarını söyledi.