Toplu Konutlar Yaşamları Değiştiriyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yaptırılan 1+1 konutlarla yoksul ailelerin yaşam tarzları değişiyor. Uzun yıllar...

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yaptırılan 1+1 konutlarla yoksul ailelerin yaşam tarzları değişiyor. Uzun yıllar kiracılık yapan aileler, belediyenin konutları çok uygun fiyatlardan satışa sunmasıyla birlikte ev sahibi oluyor.

Şirinevler Mahallesi’nde yoksul ailelere yönelik nitelikli konutlar yaparak dar gelirli ailelerin yaşam biçimini değiştiren Şehitkamil Belediyesi, kadınların el işi yapıp, çocuklarıyla beraber eğitim görmelerini sağlamak adına konutlarla birlikte bölgeye yepyeni sosyal tesis de kazandırdı.

Reklam
Reklam

Şehitkamil Belediyesi’nin yaptırdığı 1+1 konutlar sayesinde ev sahibi olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Uzun yıllardan beri kiracılık yaptık. Bizim için ev sahibi olmak sadece bir hayalden ibaretti. Çünkü ev alabilecek maddi imkanımız yoktu. Şehitkamil Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yaptırılan 1+1 konutlar sayesinde hayatımız tam anlamıyla değişti. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’ndan Allah razı olsun. Evlerin satışını çok uygun fiyatlardan yaptı. Eğer Başkanımız bu imkanı sunmasaydı bizler halen kiracı olarak yaşam mücadelemizi sürdürecektik. Evlerden çok memnunuz, hiçbir sorunumuz yok. Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin. Çoğumuz gecekondularda kiracı olarak oturuyorduk, lavabo bile dışarıdaydı. Şu an kendi evimizde yaşıyoruz. Ayrıca konutlarımızın altında bulunan sosyal tesislerde de el işi yapıp çocuklarımızla birlikte eğitim görüyoruz. El işi yaparak hem boş vakitlerimizi değerlendirmiş oluyoruz, hem de aile bütçemize katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsanları sağlıklı yaşam alanlarına kavuşturmak için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptıkları 1+1 konutlarla vatandaşların sosyal hayatını da iyileştirdiklerini dile getirdi. Fadıloğlu, "Bu konutlar içindeki sosyal donatılar ile eğitim meselesini, sağlık meselesini çözüyoruz. Her şeyden önce insanların yaşam kalitesini arttırıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: