Toplu Mezar Kazıları Cuma Günü Tekrar Başlıyor

Mardin’de, 90’lı yıllarda faili meçhul olaylarda ortadan kaybolan 52 kişinin bulunması için başlatılan, daha sonra...

Mardin’de, 90’lı yıllarda faili meçhul olaylarda ortadan kaybolan 52 kişinin bulunması için başlatılan, daha sonra ara verilen kazılara Cuma günü tekrar devam edilecek.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) girişimiyle Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Aysun köyünde yapılan bir günlük kazı çalışmalarına, aşırı yağmurlardan ve çalışma yapılacak kuyunun içine biriken çamurdan dolayı bir hafta ara verilmişti. İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Aysun köyünde ikinci bir kazı çalışmasının Cuma günü yapılacağını açıkladı. Kuzu, Aysun köyü civarında bulunan doğal su kuyularında A. Vahap Ateş, M. Emin Abak ve Yusuf Tunç’un izini bulmak için kazılar devam edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: