Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Gümüşhane'de Eğitim-Bir-Sen üyeleri, hükümetin memurlara bu yıl için yüzde 3+3, gelecek yıl için ise yüzde 2+3 teklif etmesini protesto etti.

Gümüşhane'de Eğitim-Bir-Sen üyeleri, hükümetin memurlara bu yıl için yüzde 3+3, gelecek yıl için ise yüzde 2+3 teklif etmesini protesto etti.

Eğitim Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Veli Ağaç ve beraberindeki sendika üyeleri, ellerinde çeşitli pankartlarla Zafer Meydanı'nda bir araya geldi.

Ağaç, burada yaptığı basın açıklamasında, Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacaklarını belirterek, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kamu İşveren Heyeti'nin, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı 'benim dediğim olur' dayatmasını, genel toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürdüğünü öne süren Ağaç, "Maalesef 'ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk', 'ekonomik gelişmede Avrupa'ya örnek ülke durumundayız' diyen hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için yüzde 2+3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak, bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz'ın gösterisinde gibi hissettik" diye konuştu.

Ağaç, hükümetin gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif ettiğini iddia ederek, "Büyük Memur-Sen ailesinin, bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Çeşitli sloganlar atan sendika üyeleri, olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: