Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş Başkanı Salih ile biraraya gelerek, kamu çalışanları toplu iş sözleşmesi şartlarını konuştu. Görüşmelerin ardından yapılan açıklamalarda, belli bir mesafe kat edildiğinin altı çizildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, bu yılın başından beri yapılan çalışmaları gözden geçirme fırsatı bulduklarını belirterek, "Türk-İş'in önerileri, idari maddeler ve ücret başlıkları altında toplanmıştır. İdari maddelerle ilgili talep ve karşı görüşler, işçi ve işveren sendikaları arasında devam eden görüşmelerde ele alınacak. Ücretlere yönelik taleplerle ilgili olarak da ilgili birimlerle görüşeceğiz. Görüşmede somut öneriler ortaya konmuştur. Önerileri değerlendirdikten sonra tekrar biraraya gelip görüşmelerde mesafe almayı umut ediyoruz" dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da açıklamasında, 169 işletmede çalışan yaklaşık 371 bin işçiyi ilgilendiren 12. dönem kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerine gösterdiği duyarlılık için Bakan Şahin'e teşekkür etti. Kılıç, ücret konusunda birinci 6 ay için reel kayıplar göz önünde bulundurularak, enflasyon ve büyümeden pay almayı ilke olarak benimsediklerini, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda da yüzde 5 oranında zam talep ettiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Salih Kılıç, "Sözleşmenin masa başında biteni olumludur, amacımız da budur. Onun yanında kazanılmış haklarımızın da korunması için sonuna kadar mücadele etmekte doğal hakkımızdır. Hukuk sınırları içerisinde demokratik haklarımızı da kullanacağımızı bu vesileyle hatırlatmakta yarar görüyorum" diye konuştu.