Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Takvimi Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşmenin geneline konu olacak olan hizmet kollarındaki...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşmenin geneline konu olacak olan hizmet kollarındaki konuların 8 Mayıs ile 9 Mayıs tarihleri arasında değerlendirileceğini belirterek, "9 Mayıs günü aynı zamanda toplu sözleşmenin geneliyle ilgili de bir komisyon kuracağız ve bu komisyonun yaptığı çalışmalar ayın 14'ünde heyet tarafından ele alınacak. Ayrıca ayın 16-17 ve 21'inde de bu toplantılarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlıkta kamu görevlilerinin 2012-2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı sonrası toplu sözleşme görüşmelerinin tarihine ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, "Belirlediğimiz takvim şu şekilde işleyecek; 2-8 Mayıs tarihleri arasında 11 hizmet koluyla ilgili olarak kamu işveren sendikaları alt komisyonu ile hizmet kolları bir araya gelecekler ve 6 günlük süre içerisinde 11 hizmet kolunda değerlendirmeler yapacaklar. Çalışmaları sürdürecekler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çelik, 8 Mayıs'ta komisyonun sürdürmüş olduğu çalışmaların heyete geleceğini bildirerek, 8 ile 9 Mayıs'ta hizmet kollarında yapılan değerlendirmelerin ele alınacağını söyledi. Toplu sözleşmenin geneline konu olacak olan hizmet kollarındaki konuların 8 Mayıs ile 9 Mayıs tarihleri arasında değerlendirileceğini belirten Çelik, "9 Mayıs günü aynı zamanda toplu sözleşmenin geneliyle ilgili de bir komisyon kuracağız ve bu komisyonun yaptığı çalışmalar ayın 14'ünde heyet tarafından ele alınacak. Ayrıca ayın 16-17 ve 21'inde de bu toplantılarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ayın 16 ve 17'sinde gerek geneli, gerekse hizmet kollarında hangi konular ele alındıysa o konu başlıkları çerçevesinde değerlendirmemizi sürdüreceğiz. 21'inde nihai olarak toplantı tutanağının imzalanması noktasına gelmişsek 21 Mayıs'ta toplantı tutanağı imzalanacak. Eğer değilse hakem heyeti süreci başlamış olacak. Böyle bir gündem üzerinde mutabakat sağlamış bulunuyoruz."

Çelik, açıklama sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Çelik, 21'i ile 29'u arasındaki sürecin kamu görevlileri ile hakem heyetine ayrılan bir süreç olduğunu ifade etti. Çelik, tarafların taleplerine ilişkin olarak, "Geneli üzerinde değerlendirme yapıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Şimdi hizmet kolları bazında bu 6 günlük süre içerisinde konuların enine boyuna ele alınmasını sağlayacağız, o çerçevede hizmet kollarındaki bu ayrıntıları masada değerlendirme imkanı bulacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz