Toplu Taşıma Esnafından Başkan Akaydın'a Teşekkür

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile bir araya geldi. Otobüs...

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile bir araya geldi. Otobüs esnafı, Başkan Akaydın'a özellikle AB plakalı araçlar konusunda kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, minibüs ve otobüsçülerin Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası olarak tek çatı altında birleşmesinden sonra, esnaf ile bir araya geldi.Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce, desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Akaydın'a teşekkür ederek, "Esnaf olarak birlikte olduğumuz sürece güçlüyüz. Sayın Başkan, mahkeme kararına rağmen risk alarak ulaşım esnafının yanında oldu. Yeni Toplu Taşıma Sistemi'nde sorunlar çözüldü" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da yeni Yönetim Kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dilerken, "Seçim döneminde sizlere hangi sözü verdiysem arkasında durdum. Antalya'nın nüfusu 1 milyonu aştı. Türkiye'deki ve dünyadaki bütün belediye başkanlarının en büyük sorunu toplu ulaşımdır. Sıkıntılarınızı biliyorum. Minibüslerdeki AB plakalı araçlar bana sorunlu olarak intikal etti. Tramvayın Antalya'ya maliyeti 380 milyon dolar. Dolar fiyatları yükselmesiyle bu fiyat daha da artmıştır. 2028 yılına kadar Antalya'nın birçok gelirine ipotek konulmuştur" dedi. Başkan Akaydın, AB plakalı araçların hukuksuz durumda olmasına rağmen, hukuku çiğnemeden ulaşımda kalması için çalıştığını belirterek, "Ben prensip olarak özel ulaşıma karşı değilim. Şirket kurularak bunun yapılması gerekiyor. Bu bir türlü başarılamadı. Bugün gelinen noktada minibüs esnafı ile otobüs esnafının birleşmesini çok önemsiyorum. Antalya ulaşımında aktarma, elektronik sistem ve kaliteli ulaşım için kırmızı otobüsler olmak zorundadır. Bu araçların sahibi sizler de olabilirsiniz. Ulaşım uzmanları ile derslerimizi iyi çalıştık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AB plakalı araçların devir işlemlerinin encümen aracılığıyla çözüldüğü müjdesini veren Başkan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devretme hakkınız artık var. Tek plakada buluşmanın yasal altyapısı oluştu, bazı belediyelerde bunun örnekleri var. Otobüslerle minibüsleri böyle bir çatıda toplayabilirsek kanuna karşı AB plakalı araçların sorunlu durumlarının ortadan kalkacağına inanıyorum. Antalya'nın sınırları büyüdü. Büyükşehir sınırlarındaki her yere toplu ulaşımı götürmek zorundayız. Böyle bir durumda ana hatlarda karlı gözüken hatları esnafla paylaşabilirim. Ben ulaşım esnafını seviyorum. Her zaman sizlere destek olacağım."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: