Toplu Taşıma Şoförlerine 'davranış Ve İletişim' Eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, toplu taşıma araçları şoförlerine, ‘Davranış Eğitim ve İletişim ile...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, toplu taşıma araçları şoförlerine, ‘Davranış Eğitim ve İletişim ile Şoför Tanıtım Kartı’ konulu eğitim semineri verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Şube Müdürü Mahir Çengel ve Gaziantep’te şehir içi toplu taşımada görev alan çok sayıda şoför katıldı.

Sunum eşliğinde verilen eğitimde teorik çalışmaların yanı sıra küçük canlandırmalarla şoförlerin yaşadığı sorunlar ele alınırken, bu sorunların çözümü konusunda şoförlere uygulamalı eğitimler de verildi.

Reklam
Reklam

İnsan Kaynakları Eğitim Şube Müdürü Mahir Çengel, şoförlerin yaptığı işin kamu hizmeti olduğunu, şoförlerin yolcularla sağlıklı iletişim kurmaları gerektiğini söyledi. Çengel, insanlarla iletişiminin birinci basamağının dinlemek olduğunu belirterek, “İletişim halinde olduğumuz kişileri dinlediğimiz takdirde onları daha iyi anlar ve onlarla olan ilişkilerimizi daha sağlıklı zeminlerde yürütebiliriz. İnsanlarla iletişiminin ikinci basamağı ise insana saygı ve değer vermektir. İnsanın yaratılış gereği var olması ve değer görme ihtiyacı vardır. Konuşmalarımızda ve iletişimlerimizde kişinin var olma ve değer ihtiyaçlarını karşıladığımız takdirde yaşamımızdaki insan ilişkilerini daha sağlıklı bir seviyeye getirebiliriz. Bütün bu olguları dikkate aldığımız zaman iş yaşamımız ve sosyal yaşamımız daha kaliteli olur” dedi.

Eğitimi seminerinin ikinci bölümünde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Şube Müdürü Mehmet Taş, toplu taşıma şoförlerine ‘Şoför Tanıtım Kartı’ uygulaması ile ilgili bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Yeni uygulamaya göre sürücüler tanıtım kartı olmadan araç kullanamayacak. Belirlenen ceza puanını dolduranlar ise belirli bir süre toplu taşıma aracı kullanamayacak. Araç şoförlerinin tanıtım kartı olmadan araç sürmeleri, Gaziantep Zabıta Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan tanıtım kartı sistemiyle denetim altına alınacak. Tanıtım kartı olmayan şoförlere araç sürdükleri zaman, cezai işlem uygulanacak. Ayrıca, kurallara uymayan şoförlerin bu yeni uygulama sayesinde belirlenmesi kolaylaşacak.

Kartı neden çıkardıkları konusunda da sürücülere bilgi veren Taş, "Bu uygulamayı yapmamızdaki mantık, kent içerisinde toplu taşıma araçlarının daha konforlu, nezih hizmet sunmaları, bunu da kurallara uyarak yerine getirmelerini sağlamaktır. Burada, kentin içerisinde toplu taşıma araçlarından istifade eden insanlarımızın, şoförlerin hatalarından kaynaklanan olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmelerini sağlamaktır. Bu uygulama sayesinde, kent içerisinde ulaşım hizmetinin kurallara uygun sunulması sağlanacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan seminer fikir alışverişi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: