Toplu tecavüz davasında tahliye

ADANA (İHA) - Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Sarıhamzalı Köyü'nde 13 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen ve bir kız çocuğu dünyaya getiren 12 yaşındaki B.O.'nun davasında tahliye kararı çıktı. 8'i tutuklu 11 sanık üzerinde yapılan DNA testi sonunda Nazlı isimli bebeğin babasının sanıklardan Kasım Çağlayan olduğunun belirlenmesi üzerine mağdure ile evlenmeyi kabul eden Sanık Çağlayan ve arkadaşları, yaklaşık 1 yıl aradan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar H.D. (17), S.T. (17), M.A.T. (17), Ramazan Tozkoparan (19), Mahmut Balkaya (19), Tahir Dalçek (23), Musa Acar (19) ve Kasım Çağlayan (23) hazır bulundu. Tutuksuz sanık Adem Akgönül (26) ile gıyabi tutuklu sanıklar Sait Ayvaz ve Recep Menteş ise duruşmaya gelmedi.

Reklam
Reklam

Son duruşmaya gelmeyen mağdure B.O. ile babası Ali O. da daha önceki duruşmalarında sanıkları affederek sanıklardan şikayetçi olmadıklarını bildirdiler.

Duruşmada "B,. ile ilişkiye girmedim. Yapmadım, tanımıyorum" diyen sanık Kasım Çağlayan, ilerleyen duruşmalarda kendi ifadelerini yalanladı. Çağlayan, mağdure ile 2003 yılının Mayıs ayında Sarıhamzalı Köyü'nde bulunan bir tarlada ilişkiye girdiğini itiraf etti. Cezaevinden çıkmak için B.O. ile evlenmeyi kabul eden Kasım Çağlayan, karısından resmen boşandı. Sanık Çağlayan, "Cezaevinden tahliye olur olmaz B. ile resmi nikahla evleneceğim" dedi.

"15 yaşını bitirmemiş mağdurenin ırzına geçmek ve alıkoymak" suçundan 10'ar yıl ağır hapis istemiyle yargılanan diğer sanıklar, mahkemede suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 8 tutuklu sanığı yattığı süreler ve yaşlarının küçük olmasını göz önünde tutarak tahliyelerine karar verdi. Açıklana karar üzerine mahkeme salonunda sevinç çığlıkları atıldı.

Birbirlerini kutlayan sanık ve yakınları, 'Adalet yerini buldu' diyerek mutluluklarını paylaştılar. Mahkeme heyeti, bugüne kadar duruşmaya gelmeyen Sait Ayvaz ile Recep Menteş'in gıyabi tutukluluk hallerinin devamıyla duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Bu arada, yaklaşık 10 ay önce dünyaya gelen Nazlı adlı bebek ise halen Adana Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bulunuyor.