Toplu tüketim yerlerinin denetimleri sürüyor

Siirt Tarım İl Müdürlüğü, toplu denetim yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. İl müdürlüğünden denetimlere ilişkin yapılan...

Siirt Tarım İl Müdürlüğü, toplu denetim yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. İl müdürlüğünden denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasıyla gıda sektöründe satışa sunulan ürünlerde oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda kontrolör ekipleri ile Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri tarafından toplu tüketim yerlerinin denetimlerinin yoğunlaştırıldığı belirtildi.
Halk sağlığı, gıda güvenliği ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla yapılan denetimlerde özellikle et ve et ürünlerinin yoğun olarak tüketildiği lokanta, büfe ve döner satışı yapılan gıda işyerlerinde kontroller gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Yapılan denetimlerde; gıda güvenliği, alet ekipman hijyeni, personel temizliği ve işyeri temizliği gibi konularda rutin kontroller yapılmıştır. Denetim ve kontroller aralıksız devam ettirilecektir. Tüketicilerin kendi sağlığını koruma konusunda gerekli hassasiyetlerini göstermeleri ve vatandaşların gıda ile ilgili şikâyet ve taleplerini ALO 174 Gıda hattı veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 223 2279 nolu telefonuna bildirmeleri gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz