Toplu Ulaşımda Nezaketi Öğrendiler

Esenler'de, Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle başlayan etkinliklerde ilköğretim öğrencileri, toplu ulaşım kültürünü ve toplu ulaşımda...

Esenler'de, Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle başlayan etkinliklerde ilköğretim öğrencileri, toplu ulaşım kültürünü ve toplu ulaşımda görgü ve nezaket kurallarını öğrendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen III. Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri Esenler’den başlatıldı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, ilçede eğitim gören öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

İETT’nin tanıtım filmi gösteriminin ardından başlayan programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, toplu ulaşımın önemine vurgu yaptı. Program öncesinde ilçedeki mahalle muhtarları ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın katılımıyla bir toplantı yaptıklarını söyleyen Göksu, “İETT Genel Müdürümüzü misafir ettik. Esenler’in toplu ulaşımla ilgili sorunlarını konuştuk.” dedi.

Toplu Ulaşım Haftasıyla ilgili konuşmasına devam eden Göksu, “Sizler toplu ulaşım haftasında, toplu ulaşımla ilgili nasıl davranmanız gerektiği konusunda bilgiler edineceksiniz.” ifadelerini kullandı. “İnsan olarak bizler yaşadığımız toplumda şehir hukukunu bilmek zorundayız.” diyen Göksu, “O hukuku toplu ulaşıma taşımış olursak, meseleyi bitirmiş oluruz” dedi. Toplu ulaşım haftasının herkese hayırlı olmasını dileyen Göksu, Esenler’e bol otobüslü ve otobüs duraklı günler temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Göksu’nun ardından konuşan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ise, “Kurumumuzun 2010 yılında başlatarak bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Toplu Ulaşım Haftası’nın başlangıç ayağını Esenler’de gerçekleştiriyoruz. Toplu ulaşım kültürünü geliştirmek ve farkındalık oluşturmak için her sene farklı bir okulda program yapıyoruz. Bu programı bu yıl da Esenler’de yaptık” dedi. İETT’nin 7den 70’e herkes için hizmet verdiğini anlatan Baraçlı, “Toplumumuzu bilgilendirmek ve sorunları çözmek için de çaba sarf ediyoruz. Tolu taşımanın bir kültür olduğunu ortaya çıkarmak istiyoruz. Bizler bunun geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ilköğretim çağında verilen eğitimin gelecekte ne kadar önemli olacağını biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hareket ettiklerini belirten Baraçlı, çocuklara toplu taşıma bilincini eğitimcilerin destekleri ve öğretmenlerin katkılarıyla aşılanacağını söyledi. Baraçlı, toplu taşımayı özendirmeyi ve teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM SETLERİ

Konuşmaların ardından İETT Genel Müdürü Baraçlı, Başkan Göksu’ya maket nostaljik tramvay hediye etti. Hediyeyi karşılıksız bırakmayan Göksu da İETT Genel Müdürü Baraçlı’ya çini işlemeli vazo ve çiçek takdim etti. Göksu ve Baraçlı, daha sonra programa katılan öğrencilere toplu taşıma ile ilgili eğitim setleri hediye etti.

Toplu taşıma ile ilgili etkinlerle devam eden programda, öğrenciler çeşitli animasyon ve Burak Sezen’in stand-up gösterileriyle toplu ulaşım araçlarının kullanımı hakkında bilgi edinerek, toplu ulaşım kültürünü ve toplu ulaşımda görgü ve nezaket kurallarını öğrendiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: