Toplu Ulaşımda Sivil Ve Öğrencilere 10 Kuruş Zam, Emekliye 10 Kuruş Indirim

 Antalya'da toplu ulaşım ücretleri yeniden belirlendi. Sivil ve öğrencilerin ücretine 10 kuruş zam, emeklilerin ücretinde ise 10 kuruş indirim yapıldı.

Antalya'da toplu ulaşım ücretleri yeniden belirlendi. Sivil ve öğrencilerin ücretine 10 kuruş zam, emeklilerin ücretinde ise 10 kuruş indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinden yapılan yazlılı açıklamada, 2011 yılından bu yana toplu ulaşım ücretlerinde bir ayarlama yapılmadığı belirtildi. Bugüne kadar akaryakıt fiyatlarının yüzde 20 oranında artmış olması ve yıllık enflasyon artışı, araçların bakım, onarım, işçilik vergi gibi giderlerinde yaşanan artışın toplu taşıma esnafını zor durumda bıraktığı anlatılan açıklamada, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının toplu taşıma ücretlerinin yeniden güncellenmesi talebi üzerine konunun UKOME Genel Kurulunda değerlendirildiği, hem esnafın hem de Antalya halkının hassasiyetleri göz önünde bulundurularak fiyatların yeniden düzenlendiği kaydedildi. Yeni düzenlemeye göre denetimli halk otobüsü, kırmızı otobüs ve minibüslerde sivil ve öğrencilerin ücretinin 10 kuruş artırıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Daha önce 1,70 lira olan tam binişler 1,80 lira, 1 lira olan öğrenci binişleri ise 1,10 lira oldu. Yeni tarifede emekli vatandaşların biniş ücretlerinde ise 10 kuruş indirime gidildi. 1,30 lira olan emekli binişleri 1,20 liraya düşürüldü. ANTRAY biniş ücretleri de 10 kuruş artırıldı. 1,50 lira olan tam biniş ücreti 1,60 lira olarak yeniden belirlendi. Nostalji tramvayında ise biniş ücretleri değişmeyerek, 1,25 lira olarak kaldı." Açıklamada, toplu ulaşımdaki yeni tarifenin 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: