Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası

Zonguldak Dişhekimleri Odası Başkanı  Erdal Nazioğlu, "Ülkemizde vatandaşlarımızın yüzde 90'ında diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği mevcuttur"

Zonguldak Dişhekimleri Odası Başkanı Erdal Nazioğlu, "Ülkemizde vatandaşlarımızın yüzde 90'ında diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği mevcuttur" dedi. Nazioğlu, Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak, dikkatini çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda izlenen politikaları değerlendirmek amacıyla bu haftayı kutladıklarını belirtti. Birliklerinin toplumun ve bireyin ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ve nitelikli diş hekimliği hizmetinin sunulmasını amaç edindiğini ifade eden Nazioğlu, şunları kaydetti: "Ülkemizde vatandaşlarımızın yüzde 90'ında diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği mevcuttur. 65 yaş üstü insanımızdaki dişsizlik oranı yüzde 67'dir. Her çocuktan yaklaşık 6'sı yakınında tedavi edilmesi gereken diş eti sorunu, diş çürüğü ve eksik diş vardır. Dünya Dişhekimleri Birliği bu oranın yüzde 1 olmasını istemektedir. Bizdeki bu oranın düşürülebilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diş hekimlerinin ve toplumun duyarlılığına ihtiyaç vardır. Çalışmalarımızı, özellikle çocuklarımızdan başlatmalıyız ki sağlıklı nesiller yetiştirebilelim ve sağlığa yapılan harcamaları azaltabilelim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: