Toplum Destekli Polisler Liseli Öğrencileri Bilgilendirdi

SİVAS(İHA) Suşehri İlçesinde Suşehri Toplum Destekli Polislik büro amirliğinden liseli öğrencilere bilgilendirme toplantısı düzenledi.Suşehri lisesi...

SİVAS(İHA) Suşehri İlçesinde Suşehri Toplum Destekli Polislik büro amirliğinden liseli öğrencilere bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Suşehri lisesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında öğrencilere Genel Güvenlik, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınacak basit tedbirler, trafik güvenliği, internet güvenliği, arkadaş seçimi ve zararlı alışkanlıklar, bıçak taşıma yasağı konularında bilgiler verildi.

Suşehri Toplum Destekli Polis Memuru Gökhan Gülhan, “Okul çıkışında veya normal zamanlarda ben senin babanın arkadaşıyım veya annenin arkadaşıyım bugün ben seni almaya geldim diyen insanlara itibar etmemeli ve durumu hemen okul idaresine bildirmelisiniz. Evinize gelen tanımadığınız insanlara kapınızı açmamalı ve kendiniz ve komşularınız hakkında bilgiler vermemelisiniz. Gençler olarak hırsızlık olaylarına fırsat vermemek için apartman giriş kapılarını mutlaka kapatmalı, zil çaldığında gelenin kim olduğunu öğrenmeden kesinlikle kapı açma otomatına basmamalısınız. Son zamanlarda kendisini polis, hakim, savcı veya asker olarak tanıtıp kontör göndermemeli ve kimlik bilgilerimizi vermemeliyiz. Şunu belirtelim ki polis kimseden kontör istemez. Trafikte yılda 200 bin günde ise 550 kaza meydana gelmektedir. Bu kazalardan dolayı maddi kayıplar yıllık 10 milyar dolardır. Yani Sivas’taki 300 bin kişiye her ay 760 TL asgari ücret versek bu parayı 5 yılda bitiremeyiz. Maalesef ölümcül her üç kazadan biri şehir içlerinde düşük hızlarda ve yakın mesafelerde meydana gelmektedir.”dedi.

Reklam
Reklam

Suşehri ilçesindeki tüm okullara ve öğrencilere Genel güvenlik konusunda Suşehri Toplum Destekli Polislik büro amirliği tarafından eğitim verileceğini ifade eden Gülhan , Hırsızlık ve dolandırıcılık olayları son zamanlarda artış göstermekte öğrencilerimize bu konuları iyi bir şekilde aşılamalıyız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: