Toplum destekli polisler vatandaşla iç içe

(TDP),Polislik anlayışının en güzel örneklerini vermeye devam ediyor

*Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği toplumun düzen ve huzurunu amaçlayan polislik anlayışının en güzel örneklerini vermeye devam ediyor.

Ümit KESKİN – Milas/Muğla

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, yurttaşları hırsızlara ve dolandırıcılara karşı uyarmaya devam ediyor.

Ekipler, çeşitli hırsızlık olayları, madde bağımlılığı, dolandırıcılık, ve aile içi şiddete karşı gibi konularla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürleri esnafa ve yurttaşlara dağıtmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmayla; yankesicilik ve kapkaççılık, araçların güvenliği, konutların güvenliği ve madde bağımlılığı konularında bilgiler içeren broşürler dağıtarak, yurttaşları bu konulara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

TDP, UYARMAYA DEVAM EDİYOR

Milas ilçesinde oluşturulan Toplum Destekli Polisler, dükkan dükkan, kapı kapı dolaşarak hem kendilerini tanıtıyor, hem de insanların hayatlarında karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı dağıttıkları uyarı broşürleri ile vatandaşları bilinçlendiriyor.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, suçları önlemede toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak polis teşkilatınca halka sunulan güvenlik hizmetlerinin verimlilik ve etkinliğinin artırılmasını amaçlıyor. Bu amaçla Milas Toplum Destekli Polisler, tüm esnafı ve semt pazarlarını gezerek broşür, stiker ve el ilanları dağıtıyor. Ayrıca ekipler, sahte para, yankesicilik, dolandırıcılık ile ev ve iş yerlerindeki hırsızlık olayları hakkında da vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği “Vatandaşlardan tek isteğimiz, bizden destek almak istediklerinde bir telefon kadar yakında olduklarını bilmeleridir. 155 Polis İmdat numaralı telefonu arasınlar yeter”.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından dağıtılan broşürlerde şu konulara dikkat çekiliyor:

*Tanımadığınız kişilere asla güvenmeyiniz.

*Altın ve dövizi bildiğiniz yerden alınız…

*Balkon, kapı ve pencerelerinizi açık bırakmamaya dikkat ediniz.

*Apartman giriş kapısının ilk güvenlik kapısı olduğunu unutmayın ve kapalı tutunuz, aile bireylerinizi bilgilendiriniz.

*Apartman giriş kapısını tanımadığınız kişilere açmayınız.

*Kapınıza diyafon, kapı dürbünü ve emniyet zinciri taktırınız.

*Komşularınızla diyalog içerisinde olun. Siz komşunuzun evini kollarsanız, komşunuzda sizin evinizi kollayacaktır.

*Anahtarlarınızın üzerine isim ve adresinizi yazmayınız.

*Alt katlarda oturuyorsanız pencerelerinizde parmaklık yaptırınız veya pencereniz PVC ise içerinden güvenlik pimi ve kilidi taktırınız.

Reklam
Reklam

*Özellikle yaz aylarında balkon kapılarınızı ve pencerelerinizi açık bırakmamaya dikkat ediniz.

*Apartmana gelen yabancı kişilere komşularınız hakkında bilgi vermeyiniz.

*Dilenciler ve bohçacı gibi kişileri evinize almayınız.

*Yazın tatile giderken değerli eşyalarınızı evinizde bırakmayınız.

*Otonuzun içinde dışarıdan görünecek şekilde eşyalarınızı bırakmayınız.

*Mümkünse işyerine alarm sistemi, kepenk veya kamera taktırınız.

*İlgi çekici ve maddi değeri yüksek malzemeleri cam kenarına veya dışarıdan kolayca görülecek şekilde koymayınız.

*Aile içi şiddete maruz kaldığınızda, ALO 183 hattını veya Polis-Jandarma hattını arayınız.Toplumumuzun temelini oluşturan aile kurumunun yasalarla da korunduğunu unutmayınız.

GÜVENLİĞİNİZ İÇİN İHBARLARINIZLA BİZE YARDIMCI OLUN. 155 POLİS İMDAT ÜCRETSİZDİR.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: