Toplum Gönüllülerinden ‘kadına Şiddete Son’ Çağrısı

Toplum Gönüllüleri Vakfı Nazilli Örgütlenmesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Atatürk...

Toplum Gönüllüleri Vakfı Nazilli Örgütlenmesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Atatürk Parkı girişinde etkinlik düzenledi. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nazilli Örgütlenmesi, bir sosyal sorumluluk projesinin daha altına imzasını attı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan ‘Nazilli TOG’, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Atatürk Parkı girişinde etkinlik düzenledi. Üniversiteli gençler, ‘Kadına Şiddet Son’ pankartlarıyla günümüzdeki kadınların şiddet görmesi ve ezilmesine karşı tepkilerini sloganlarla gösterdi. Etkinliğe bayanlardan çok erkeklerin ilgi gösterdiği gözlendi. Etkinlik sırasında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nazilli Örgütlenmesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 25 Kasım’ın insanlık tarihinde kadınlara yönelen, alçak, vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının, bir utancın yıl dönümü olduğu gibi aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşun, dayanışmanın ilmik-ilmik örülmeye başlandığı şanlı yıl dönümü olduğu dile getirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “25 Kasım, utancın ve onurun, yan yana, onurun utancı, umudun karanlığı galebe çaldığı buruk bir yıl dönümüdür. Bir yanda şiddet, savaş, militarizm, ırkçılık ve milliyetçilik üreten sömürücü zihniyetin hüküm sürdüğü tarihin çöp sepetine doğru yol alarak alçalan, diğer yanda kanat çırptıkça yükselen, yükseldikçe özgürleşen, yeni insanlığın kadın aklında, kadın yüreğine de, kadın elinde yücelttiği, yaşam, barış, eşitlik ve kardeşliğin, özgürlüğün, yani güzel ile çirkinin hesaplaşmaya durduğu günün yıl dönümüdür. Daha öncesinde kadınlarımızla, engellilerimizle, geleceğimiz olan gençlerimizle ilgili birçok çalışmalar yapan Nazilli TOG sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çocuklarımızla birlikte çalışmalar yapacak olan Nazilli TOG, bir okul yenileme projesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda katkıda bulunmak ya da sizler de birer Toplum Gönüllüsü olmak isterseniz bizlerle iletişime geçebilirsiniz”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: