"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"

Muğla'da "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi " kapsamında stant açıldı.

Muğla'da "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi " kapsamında stant açıldı.

Stant açılışında gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Gönül Elçileri Projesi'ni halka duyurmak için Sınırsızlık Meydanı'na stant açıldığını belirtti.

Standın hava şartları müsait olduğu sürece hazirana kadar açık kalacağını bildiren Yayman, "Bütün Muğlalıları buraya davet ediyoruz. Amacımız çocuk yuvalarında kalan yavrularımızı ev ortamlarına, aile sıcaklığına kavuşturabilmek. Biz gönüllerimizi açabilirsek, bıkmadan usanmadan bunu insanlara anlatabilirsek, insanlarımızın 'biz de varız' diyeceklerine inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Yayman, projenin yaklaşık bir aydır devam ettiğini, bu sürede 300 kişinin "biz de gönüllü olmak istiyoruz" dediğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bir aylık süreçte 15 kişi koruyucu aile olmak istediğini söyledi. Muğla'da yaklaşık 100 koruyucu aile olduğu zaman, yuvalarımızdaki bütün çocuklarımızı koruyucu aile yanına vermiş olacağız. Bir ayda 15 kişi 'ben de varım' dediyse, önümüzdeki aylarda belki de bu stant hala buradayken bütün çocuklarımızı sıcak aile ortamına kavuşturmuş olacağız. Bizim temennimiz, en geç bu yıl sonuna kadar bütün çocuklarımızı koruyucu ailelere kazandırmak."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise proje ile yardıma muhtaç, anne babadan ayrı, yuvada yaşayan bütün çocuklara kucak açmış olacaklarını dile getirerek, "Çocuklara sıcak sevgi dolu bir ortam sağlayacağız. Şu ana kadar 15 koruyucu ailemiz oldu. Ben inanıyorum ki bu yıl bitmeden yuvamızda kalan çocuk kalmayacak ve her çocuğumuzun bir koruyucu ailesi olacak" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Akkır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: