Toplum Yararına Çalışma Projesinde Süre Uzatıldı İstihdam Sayısı Arttı

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında İl İstihdam Kurulu Toplantısı düzenlendi.Toplantıda, proje hakkında yapılan değişiklikler ile...

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında İl İstihdam Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, proje hakkında yapılan değişiklikler ile ilgili açıklama yapan Vali İpek şunları söyledi.

“Bilindiği gibi toplum yararına çalışma programı ilimizde 2009 yılından bu yana İş Kur tarafından uygulanmaktadır. İşsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan program kapsamında 2009 yılında 60, 2010 yılında 250, 2011 yılında 675 kişi istihdam edilmiştir. 2012 yılında ise bu sayı 680’ e çıkarılmıştır. Yıl sonuna kadar 1320 kişinin daha programa dahil edilmesiyle bu sayı 2000 e tamamlanacaktır.

Reklam
Reklam

İlimizde işsizliğin azaltılması çok büyük katkısı olacaktır. İlimizde kayıtlı işsizlerin sayısının 3639 dur bu düşünüldüğünde, 2 bin kişilik istihdam katkısı ilimize verilmiş olması ilimizdeki işsizliğin ciddi anlamda azalmasına sebep olacaktı, olumlu katkısı olacaktır. Ayrıca bu güne kadar bu süre yani çalışabilirlik süresi toplum yararına çalışma programının çalışabilirlik süresi 6 aydır. Bu 6 aylık süre sağ olsun hükümetimiz tarafından 9 aya çıkarılmıştır. Bu rekabeti daha da artıracaktır. Bu programa katılan insanların sayısını ayrıca bir yıl çalışanın iki yıl çalışmaması gibi problem vardı. Buda yeni düzenlemeyle giderildi ve her yıl 3 ay ara verdikten sonra tekrar aynı kişilerin çalışma imkanı sağlanacaktır ve buda sürekliliği artıracaktır. Ayrıca bir güzel uygulama daha oldu 6 aydan 9 aya çıktı. Aynı kişiler 3 ay ara verdikten sonra ertesi yıl ikinci defa çalışabilecekler. Sonra birde sayımız 2 bine çıktı. Bu anlamda Bayburt için çok güzel bir çalışma ve bu bildiğiniz gibi Asgari Ücret üzerinden ödeme yapılmakta, maliyeti işsizlik sigortası tarafından karşılandığı için, merkezi hükümetin bütçesine de çok büyük yük getirmemektedir. Bu anlamda çok güzel bir uygulama bu yıl söz konusu projede çalıştırılan işçiler, ilimizde merkez ilçe belediyesi ve ilçe Belediyesi başta olmak üzere Belde Belediyelerinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Resmi Okullarda, Orman İşletme Şefliğinde, İl Sağlık Müdürlüğünde, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü İle Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görevlendirilmektedir.”

Reklam
Reklam

Çevre temizliği kamusal alt yapının yenilenmesi köy içme suyu depolarının temizliği, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı erozyon engelleme çalışmaları ve köy içi parke düzenlemesi gibi konularda da çalışmalar yapılacağını ifade eden Vali İpek, “Bunlar toplum yararına çalışma projesinin amacına da uygun çalışmalardır. İlimizdeki sayının 2 bine çıkarılmasında çok ciddi katkısı bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, ayrıca Milletvekilimiz Bünyamin Özbek’e bu anlamda çok ciddi gayretler sarf ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bayburt için kamu kurum ve kuruluşları için ve buradan destek alacak tüm kuruluşlarımız için ve özellikle de işsizlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: