Topluma kazandırma kanunu "kazandıramadı"

ANKARA (ANKA) - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın "Topluma Kazandırma Yasası" hükümleri çerçevesinde kaç PKK'lının başvuruda bulunduğuna ilişkin soru önergesine verdiği yanıt, yasanın beklenen sonucu yaratmadığını ortaya koydu. Bakan Şahin'in verdiği bilgiye göre, yasanın yürürlüğe girdiği 2003 yılından 2007 sonuna kadar, 291'i cezaevinde olmak üzere toplam 300 PKK'lı Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak için başvurdu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın 2003 yılında yürürlüğe giren Topluma Kazandırma Yasası'ndan 2007 sonuna kadar kaç PKK'lı teröristin yararlandığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Şahin, 6 Ağustos 2003 tarihinde yürürlüğe giren 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu hükümleri çerçevesinde serbest bırakılan, terör örgütüne mensup kişi sayısının, 31 Aralık 2007 itibariyle, cezaevinde iken başvuranlardan 291, kendiliklerinden teslim olarak başvuranlardan da 9 olmak üzere toplam 300 olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

-"KAÇI DAĞA DÖNDÜ?" SORUSUNA YANIT YOK-

Bakan Şahin, Şandır'ın, soru önergesinde, "serbest kalan teröristlerden tekrar dağı çıkan olmuş mudur? Olmuşsa, tekrar dağa çıkan terörist sayısı kaç kişidir? Serbest kalan teröristlerden tekrar suça karışmış olan var mıdır? Varsa sayısı nedir? Serbest kalan teröristlerden siyasi parti yöneticisi veya milletvekili olan var mıdır? Varsa sayısı ve isimleri nelerdir?" sorularına ise "bakanlığımız kayıtlarında herhangi bir istatistik bilgiye ulaşılamamıştır" karşılığını verdi.