Toplumda şiddeti önleme projesi suç olaylarını yüzde 13 düşürdü

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, 'Toplumda Şiddeti Önleme' projesi ile turizm şehrinde suç olaylarını en alt seviyeye...

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, 'Toplumda Şiddeti Önleme' projesi ile turizm şehrinde suç olaylarını en alt seviyeye düşürmeyi hedefliyor.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB) Başkanı ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ve Sarılar Belde Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, ilçede yoksullukla mücadele için kurulan Birlik Bahçesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Bulgurlu, Gaziantep Nizip'ten Manavgat'a yerleşen ve maddi sıkıntı içinde olan bir aileye gıda ve elbise yardımı yaptı.

Reklam
Reklam

Bulgurlu, Birlik Bahçesi'nde yaptığı açıklamada, Toplumda Şiddeti Önleme Projesi'nin hayata geçmesi ile birlikte Manavgat'ta geçen yıla göre şubat ayında suç işleme oranının polis ve jandarma bölgelerinde yüzde 13-15 oranında düştüğünü kaydetti.

Hazırladıkları proje ile muhtemel suç unsurlarını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Bulgurlu, suç düşüş oranını ay ay kontrol ederek Türkiye'ye model olmak istediklerini ifade etti.

Geçen yıl işlenen 100 suçun basit ve adi suçlar olduğunu belirten Bulgurlu, 2012 yılı ocak ve şubat aylarında ise geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 13'lük düşüş olduğunu kaydetti. Toplumda şiddetin önünün yerinde tespiti ve önlenmesi olacağının aktaran Bulgurlu, proje kapsamında risk unsuru aileleri de yerinde ziyaret ederek yalnız olmadıklarını gösterdiklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz