Toplumsal Cinsiyet Algısı ölçümü yapıldı

Sancaktepe’de, Toplumsal Cinsiyet Algısı ölçümü yapıldı

Sancaktepe Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri görüşen İstanbul Üniversitesi Öğrencileri, Kadın Meclisi üyeleri ile “Toplumsal Cinsiyet Algısı” anketi yaptı.

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Yapı Sosyal Değişme Bilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencileri, ‘Toplumsal Cinsiyet Algısı’ ölçmek üzere pilot bir çalışma yürütmekte. Yürütülen pilot çalışma İstanbul’un Bakırköy ve Sancaktepe ilçelerinde uygulanıyor.

Toplumsal Cinsiyet Algısı ölçümü, çalışma kapsamında seçilen Sancaktepe ve Bakırköy Kent Konseyleri Kadın Meclisleri ile gerçekleştiriliyor. Projeyi yürüten İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Sancaktepe Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile Genco Erkal Kültür Merkezi Kent Konseyi salonunda bir araya geldi. Kadın Meclisi üyelerinden 20 kişiyle yüz yüze görüşerek gerçekleştirilen ankette 104 adet soru cevaplandı.

Reklam
Reklam

Oldukça konuksever bir ortamda yapılan görüşmeler sonucu UCLE –MEWA ve Türkiye YG21 Programı Kadın Meclisi çalışmaları kolaylaştırıcısı Arzu Şahin “ Üyelerin toplumsal cinsiyet algıları ölçülecek ve araştırma sonuçları çerçevesinde var olan ya da olabilecek sorunları çözmek ya da önlemek amacıyla yeni projelere doğru yol alınacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz