Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı

AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Bursa'da...

AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Bursa'da gerçekleştirilen "Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Ortak Programı" toplantısına katıldı. Bursa, Eskişehir, Bilecik Bölgesi Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında yapılan toplantı, Bursa Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. İki gün süren programa katılan AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, toplantıda toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili konuların tartışıldığını söyledi. "Daha adil ve eşit bir dünya için yanımda ol" teması altında yerel ve ulusal düzeyde bilinçlendirme yapılarak Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki deneyim paylaşıldı.

Reklam
Reklam

İstanbul bölgesi ile başlayıp Bursa'da devam eden Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası Bölge Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu'nda, toplumda toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bilgi ve algının düşük olması, toplumda toplumsal cinsiyete yönelik yerleşmiş güçlü ön yargıların varlığı, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulayıcılar arasındaki bilgi ve algının düşük olması, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik geliştirilen plan ve programların başarılı uygulamasına ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlar arasında ve sivil toplum ile koordinasyon ve işbirliği eksikliği' konuları tartışıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz