"Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri" Projesi

Erciş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri projesi kapsamında, köylerdeki yaşlı ve engellileri ziyaret etti.

Erciş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri projesi kapsamında, köylerdeki yaşlı ve engellileri ziyaret etti.

Erciş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Taşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen projeye, okulca katkı sunmak istediklerini söyledi.

Erciş Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile koordineli çalışma yürüttüklerini anlatan Taşlı, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"Köy köy, ev ev dolaşarak, bakıma muhtaç, yaşlı, engelli, kimsesi olmayan vatandaşlarımızın kimsesi olmak istiyoruz. Bunun için yollara düştük. Gittiğimiz yerlerde öğrencilerimiz hastalar varsa onlarla ilgileniyor, tansiyonlarını ölçüyor, sağlık konusunda gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erciş ilçe Müdürü Vahid Çelik de toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilen projeye, Erciş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin de destek verdiğini belirtti.

Çelik, "Köklü ve tarihi geleneklerden doğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ve en eski ifade şekillerinden birisidir. Bu kapsamda geleceğin sağlıkçıları olan lise son öğrencilerimiz, köy köy dolaşarak yaşlılarımızla, engellilerimizle ilgileniyor ve sağlık sorunları hakkında bilgi ediniyor, gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Öğrencileri kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden Berfin Baran ise öğretmenlerin kendilerine projenin önemini anlattığını söyledi.

Baran, "Öğretmenlerimiz bu projeye bizi de dahil etti. Köylere giderek hasta ve engellileri evlerinde ziyaret ediyor ve onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Yukarı Kozluca köyünde yaşayan 73 yaşındaki Abdülbari Baran da projeden memnun olduklarını söyledi.

Baran, "Bizleri ziyaret eden, hastalarınıza, düşkünlerimize kardeşlik elini uzatan gencecik insanları gördükçe mutlu oluyoruz. Ülkede hayalini bile kuramadığımız hizmetleri görünce çok seviniyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Emre Ilıkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: