“toprak Bayramı”

"Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu" çerçevesinde her yıl 11 Haziran’ı takip eden ilk Pazar günü kutlanan Toprak...

"Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu" çerçevesinde her yıl 11 Haziran’ı takip eden ilk Pazar günü kutlanan Toprak Bayramı Kırklareli'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci; “10-16 Haziran tarihleri arasında Toprak Bayramı haftasıdır. Bu hafta boyunca toprağın kıymeti,korunup gözetilmesi, toplumsal bilincin geliştirilmesi ve bu konuya dikkat çekilmesi amacıyla etkinlikler yapılmaktadır” dedi.

Doğal yapıyı korumak öncelikli olarak herkesin görevi olduğunu hatırlatan Keçeci; “Erozyon’a ve diğer dış etkenlere karşı mücadele her ferdin öncelikleri arasında yer almalıdır. Toprağı işlerken çok dikkatli davranmalı, arazilerimizi küçük parseller halinde değil toplulaştırarak daha verimli hale getirmeliyiz. Bilinçli sulama,gübreleme ve bakım teknikleri kullanılarak çölleşmenin önüne geçilmelidir. Toprak hayattır, her şeyin özüdür.Olmadan yaşam olmaz,her yönüyle korunmaya muhtaçtır.Bizler bugün yeni teknolojik gelişmeler sayesinde onun önemini çok daha iyi görebilmekteyiz.Bir cm toprağın oluşması için uzun yıllar gerekmektedir. Bu nedenle her toprak parçası özenle korunmalı ve bizden sonraki nesillere tertemiz aktarılmalıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: