Toprak Bayramı Kutlama Programı

Toprak Bayramı nedeniyle Eskişehir Ticaret Odası (ETO) toplantı salonunda yapılan panelde herkesin toprağın değerinin bilinmesi...

Toprak Bayramı nedeniyle Eskişehir Ticaret Odası (ETO) toplantı salonunda yapılan panelde herkesin toprağın değerinin bilinmesi gerektiği vurgulandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toprak Bayramı panelinin açılışını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya yaptı. Bu toplantıyı 'Bir şeyi yıktıktan sonra kurtarmanın çaresi değil, onu muhafaza edilmenin bir toplantısı' olduğunu vurgulayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, "Türkiye’mizde gözümüzü açtığımızda toprağı görüyoruz. Her yer toprak. Türkiye bu konuda çok şanslı. Her yeri toprak olan çok güzel bir coğrafi bölgede yaşıyoruz. Dış ülkelere gezdiğimizde toprakları olmayan ülkeler var. Yani ekebilecek toprakları yok. Bir karış toprak için neler yapacaklarını dile getiriyorlar. Ülkeleri gezdiğimizde bir çok ülkenin toprakları ya dağ ya da çöl" dedi.

Reklam
Reklam

Ülkemizde çok büyük potansiyel toprak olduğunu vurgulayan Dr. Halil Çankaya, "Toprağın oluşması için 100 ila 400 yıl geçmesi gerekiyor. Anız yangınları ile yanlış teknikler ile yanlış gübreler ilaçlamalarla toprağı zehirlendiğini, yok olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Araziler için, topraklar için savaşlar oluyor. Tarım Müdürlüğü olarak kontrole dair çok görevlimiz var. Çok çalışıyoruz, birimler oluşturuyoruz. Koordine ederken kontrol etmeyi de yapıyoruz. Organize tarım uygulamalarını projelerini sunuyoruz" diye konuştu.

ESKİŞEHİR ÇEVRESEL TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI DESTEK PROGRAMINA ALINDI

Eskişehir’in çevresel tarım arazilerinin korunmasını destek kapsamına alındığını vurgulayan Çankaya şunları söyledi:

"Bunlar çok yüksek paralar. Meraların herhangi bir şekilde imara açılmaması ile ilgili Bakanlıktan talimat geldi. Tarım arazilerinin kıymetini biliyoruz. Bunların başka şekilde değerlendirilmesine izin vermiyoruz. Cevre amaçlı, çevreye duyarlı, gübre kullanımını, su kullanımı ile ekstradan destek veriliyor. 6 bin dekar alanda destek alınması için elimizden geleni yapacağız. Sulama ile ilgili çalışmalar, kooperatiflerle ilgili çalışmalara destek veriyoruz. Toprak ile ne kadar çalışsak da azdır. Projeleri uyguluyoruz, projeler varsa bunları da inceliyoruz."

Reklam
Reklam

Çankaya'nın konuşmasından sonra panel düzenlendi. Panel sonrası Beyazaltın Köyü'nde AT ve TİGH Projeleri gezildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: