Toprakkale küçük sanayi sitesine kavuşuyor

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde yaptırılacak küçük sanayi sitesi için ilk adım atıldı. Site için tahsis edilen...

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde yaptırılacak küçük sanayi sitesi için ilk adım atıldı. Site için tahsis edilen arsanın tapusu da alındı.
Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fuat Kara iki yıldan bu yana verdikleri mücadele neticesinde iki parselden oluşan 547 dönümlük sanayi sitesinin tapusunu almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Genel anlamda Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki büyük fabrikaların küçük çapta ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulması planlanan sanayi sitesi içerisinde 250 iş yerinin yer alacağını söyledi.
Kara, “Çalışmalarımızın başında bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan başta Belediye Başkanımız Sedat Şanal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Pazartesi gününden itibaren küçük sanayi sitemizle ilgili olarak proje aşamasına geçeceğiz. İnşallah bu yıl içerisinde temelini de atarak çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu hizmetin Osmaniye’nin geleceği açısında büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bunu yaparken de sadece bir sanayi sitesi kazandırma düşüncesiyle değil, şehrin önümüzdeki 50 yılına hitap edecek bir hizmete imza atma düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu hizmet sayesinde 10 tane yetkili otomobil servisinin de Osmaniye’ye geleceğine inanıyoruz. Bu sayede de dışarıya para harcayan değil dışarıdan şehre para girdisi sağlayan bir çalışmaya da imza atmış olacağız.” dedi.
Kooperatif olarak 1.5 yıldan bu yana üye kayıtlarına devam ettiklerini belirten Başkan Fuat Kara “Şu anda 240 adet resmi kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Bu sayıyı 250’de sabitlemeyi planlıyoruz. Çünkü sanayi sitemizde de 250 adet iş yeri olacak. Sanayi Sitesi kapsamında 61 adet yedek parça iş yeri, 2 restorant, cami, otel, düğün salonu, petrol ve kooperatif binası yer alacaktır.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Sedat Şanal ise sanayi sitesi arsasının tapusunu alana kadar büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, kooperatif yönetimi ile bunların hepsini aştıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz