"Topuk Ağrısı Görmezden Gelinmemeli"

DENİZLİ (AA) - Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Ersin Kuyucu, topuk dikeninin ana etkeninin ayaktaki adalenin yeteri kadar esnek çalışmamasından kaynaklandığını bildirdi.

DENİZLİ - Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Ersin Kuyucu, topuk dikeninin ana etkeninin ayaktaki adalenin yeteri kadar esnek çalışmamasından kaynaklandığını bildirdi. Kuyucu, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında topuk dikeni olarak bilinen hastalığın kişinin günlük hareketlerini kısıtlayarak, yaşam kalitesini düşürdüğünü belirtti. Topuk dikeni rahatsızlığının ayak taban kasının topuk kemiğine yapışma bölgesinde fazla zorlanma yüzünden meydana geldiğini vurgulayan Kuyucu, şunları kaydetti: "Topuk dikeninin ana etkeni ayaktaki adalenin yeteri kadar esnek çalışmamasından kaynaklanmaktadır. Yürürken, spor yaparken sert ayakkabılar giyildiğinde ya da çıplak ayakla sert zeminde yüründüğünde topuk ağrısı başlar. Pek çok kişi bu ağrıyı başta görmezden gelir ve günlük aktivitelerini sürdürmeye devam eder. Belli bir zaman sonra topuk dikeni ağrısı kronikleşecek ve beraberinde birçok sorunu da getirecektir. Ayakta fazla zaman geçiren meslek gruplarında, ev hanımlarında, aşırı kilolu kişilerde ortaya çıkabilen topuk dikeni, genellikle yaşlılarda, obez ve yüksek topuklu ayakkabı giyen kişilerde daha çok görülmekte. Hastalar özellikle sabahları yataktan kalktıktan sonra yere bastıkları zaman ciddi bir ağrıyla karşılaşır. Biraz yürümenin ardından ağrı azalır. Fakat uzun süre ayakta kalındığı zaman ağrı tekrarlar.” Topuk dikeni hastalığında ayakkabı seçiminin önemine değinen Kuyucu, topuk dikeni tedavisinin üç basamaklı olduğunu, birinci basamakta verilen ayak egzersizlerinin ardından uygun tabanlı ayakkabı kullanılmasını, tüm bunlara rağmen herhangi bir iyileşme olmazsa cerrahi işlemin yapılmasını önerdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: