Torbalı Meclıs’inde Karakuyu Masaya Yatırıldı

Torbalı'da Temmuz ayı olağan belediye meclis toplantısı yoğun bir gündemle toplandı. Meclisin en önemli gündem...

Torbalı'da Temmuz ayı olağan belediye meclis toplantısı yoğun bir gündemle toplandı. Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri Ege Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan 5 yıllık stratejik planın uygulamaya konulması oldu. Alınan karara göre Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Torbalı Belediyesi’nin kurumsal kimliğini geliştirmesi, kurum içi ve kurum dışı hedefleri sağlamlaştırmak için belediyeye 1 yıl daha eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek.

ALBAŞ, “BELEDİYEMİZ ÇOK GÜÇLÜ”

Torbalı Belediyesi 2 yıl önce 5 milyon liralık bir kredi almaya hak kazanmıştı. Belediye bu krediyi ihtiyaç duymadığı için 2 yıl boyunca kullanmadı. Süresi geçtiği için düşen kredinin tekrar kullanılabilmesi için yeni bir karar alınması gerekiyordu. Meclise gelen önerge için AK Parti Grubu adına söz alan Nurettin Albaş, “Belediyemiz çok güçlü, krediye ihtiyacımız yok, sayın Başkanım siz bu işleri halledersiniz” dedi. Başkan Uygur, “Belediyemizin mali yapısı güçlüdür, krediye ihtiyacımız yok. Ancak ne olur ne olmaz hazırda dursun, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kullanmamız gerekirse yine meclisimizin bilgisi dahilinde kullanırız” dedi.

Reklam
Reklam

KARAKUYU’YA HEM ALTYAPI HEM ARITMA

Belediye meclisinin gündeminde Karakuyu da vardı. Altyapı, kanalizasyon ve asfalt çalışmaları için Karayolları'nın geçiş hakkı vermesini bekleyen Torbalı Belediyesi, bu karar çıkmayınca projede değişikliğe gitti. Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Karakuyu’ya kanalizasyon yapmak için birkaç yıldır Karayollarının geçiş hakkı vermesini bekliyoruz ancak Karayolları bir türlü bu hakkı vermedi. Bu nedenle de Karakuyu mahallemizin altyapısını merkezi arıtmaya bağlayamadık ve teknik olarak yapamadık. Biz de projede değişikliğe gittik, Karakuyu’ya 2 bin 700 metrekare alan üzerine paket arıtma yapacağız. Kısa süre içinde Karakuyu’daki altyapı ve kanalizasyon sorununa kökten bir çözüm getireceğiz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz