Torbalı'da korkunç kaza: 2 ölü

İzmir'in Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti. Kazada 1'i ağır 2 kişi de yaralandı.

İZMİR (İHA) - Kaza önceki gün 18.30 sıralarında Torbalı-Kemalpaşa kara yolunun 10. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 35 AU 0092 plakalı araç sürücüsü Aslan Aytuç (30) ve yanında yolcu olarak bulunan Bekcan Özdemir (30), Torbalı'dan Kemalpaşa yönüne ilerlerken, aniden önlerine çıkan Nazmi G.'nin (56) kullandığı 10 FL 196 plakalı traktöre çarptı.

Daha sonra yolun karşı şeridine savrulan aracı, karşı yönden gelen ve Kemalpaşa'dan yola çıkarak Bodrum-Söke'ye gittiği bildirilen Gencay K.'nin kullandığı 10 AFF 65 plakalı tavuk taşıyan kamyon altına aldı. Hurdaya dönen araçta bulunan Aslan Aytuç ve Bekcan Özdemir isimli sürücüler olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan traktör sürücüsü Nazmi G., İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken, kamyon sürücüsü Gencay K. ise Torbalı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza

Reklam
Reklam

sonrası araç içerisine sıkışan Aytuç ile Özdemir'in cesetleri bir saatlik çalışma sonrası çıkarılabildi.

Dağkızılca köyünde oturan traktör sürücüsü Nazmi G.'nin arızalanan traktörünü Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi'nde tamir ettirdikten sonra köyüne götürmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca traktör sürücüsünün park lambalarının yanmadığı ve kazanın bu yüzden meydana geldiği iddia edildi. Yaşamını yitiren 2 kişinin bulunduğu aracın son derece hızlı gittiği ileri sürüldü. Kamyon sürücüsü Gencay K., kaza sırasında kendi yolunda gittiğini söyleyerek, "Karşıdan gelen taksinin traktöre büyük bir hızla çarptığını

gördüm ve füze gibi üzerime geldi. Ben o araca değil, karşıdan gelen taksi bana büyük bir hızla çarptı. Ve benim yolun kenarında bulunan refüjden aşağıya düşmeme neden oldu. Olayla ilgili hiçbir suçum yok" dedi.