Torbalı’da Stajyer Polisler Göreve Başladı

Türkiye’nin çeşitli illerinde Polis Meslek Yüksek Okulları’nda okuyan 5 stajyer polis memur adayı Torbalı İlçe...

Türkiye’nin çeşitli illerinde Polis Meslek Yüksek Okulları’nda okuyan 5 stajyer polis memur adayı Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde eğitimlerine başladı. Adaylar, emniyet bünyesinde çeşitli birimlerde dönüşümlü olarak staj yapacaklar. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan 5 kişilik grubun stajları 1 ay sürecek. Torbalı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Çiftçi, stajyer polislerin polis merkezinde genel asayiş ve trafik konuları gibi çeşitli birimlerde staj yapacaklarını belirterek, “Polis adayları okullarında öğrendikleri bilgileri pratiğe çevirme imkanı buluyor. Polis adaylarının polislikle ilgili her türlü mevzuatı yerinde tatbik ederek öğrenmesi gerekiyor. Kanun ve yasalara uygun olarak görevlerini tatbik ediyorlar. Polis adaylarına staj süreleri boyunca her polisin yapması gereken hizmetler öğretilecek” dedi. Polis adayları, eğitim gördükleri Polis Meslek Yüksek Okulları’nda görmüş oldukları derslerin pratiğini yaptıklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

OKULDA ÖĞRENDİKLERİNİ PRATİĞE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

Stajyer polis memurlarına meslekte dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında tavsiyelerde bulunan deneyimli polis memurları, özellikle meslek hayatları boyunca sürekli kendilerini geliştirmelerini, bu gelişmenin iki konuda ağırlık kazanması gerektiğini belirterek bu konuların mevzuat ve bilişim alanında olması gerektiğinin altını çizdiler. Her yıl olduğu gibi tatil döneminde stajlarını yapmak üzere Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen stajyer polisler, okulda öğrendikleri asayiş, karakol, trafik, idari birimler ve önleyici polisiye bilgilerini pratiğe çevirme imkanı buluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: