Torbalı’dan Afrika’ya Dostluk Köprüsü

Torbalı Belediyesi, Almanya ve İtalya’dan sonra şimdi de Afrika’nın incisi Burkina Faso ile kardeş kent...

Torbalı Belediyesi, Almanya ve İtalya’dan sonra şimdi de Afrika’nın incisi Burkina Faso ile kardeş kent oldu. Afrikalı heyeti makamında ağırlayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, kardeş kent protokolü imzaladı. Torbalı’ya gelen üst düzey heyeti makamında kabul eden Başkan Uygur, “Sizleri ilçemizde görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım bu ziyaret daha kalıcı dostlukların bir başlangıcı olur” dedi.

Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiklerini söyleyen Reo Belediye Başkanı Bazıe Anıcet, “Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar birçok ülkeye gittik, ancak Türkiye’nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu proje ilk önümüze geldiğinde aklımıza ilk Türkiye geldi. Sizleri tanıdığımız için de Torbalı’ya geldik” derken, ülkesi hakkında da bilgi verdi.

Reklam
Reklam

BAŞKAN UYGUR’DAN EXPO TEŞEKKÜRÜ

Afrika ülkeleri ile kardeş kent projesi gerçekleştirmekten mutluluk duyacağını belirten Belediye Başkanı Uygur da, “Bu proje ile kardeşliğimizi resmiyete kavuşturmuş olacağız. Başta eğitim olmak üzere sağlık ve ekonomi alanlarında da iş birliği yapabiliriz. Ayrıca biz İzmir olarak EXPO’ya çok büyük önem veriyoruz. EXPO konusunda bize verdikleri desteklerden dolayı da Burkina Faso ülkesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4 maddeden oluşan kardeş kent protokolü imzalandı. İmza töreninde karşılıklı hediyeler verildi.

Afrikalı heyette Burkina Faso Dış İşleri Bakanının eşi ve aynı zamanda milletvekili olan Maride de Reo, Belediye Başkanı Bazıe Anıcet, Dış İşleri Müsteşarı Dıcko Awadou ve eşi Awa yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz