Torbalı'dan Afrika'ya Dostluk Köprüsü Kuruldu

Afrika ülkesi Burkina Faso’nun Reo şehrinden gelen heyeti makamında ağırlayan İzmir'in Torbalı Belediye Başkanı İsmail...

Afrika ülkesi Burkina Faso’nun Reo şehrinden gelen heyeti makamında ağırlayan İzmir'in Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, kardeş şehir protokolü imzaladı. Ziyarette konuşan Uygur, “Sizleri ilçemizde görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım bu ziyaret, kalıcı dostlukların bir başlangıcı olur.” dedi.

Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiklerini söyleyen Reo Belediye Başkanı Bazie Anicet ise, “Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar birçok ülkeye gittik ancak Türkiye’nin ayrı bir önemi var. Sizleri, Burkino Faso'da faaliyet gösteren Türk okulları sayesinde tanıdık. Bu projede aklımıza ilk Türkiye geldi. Sizleri tanıdığımız için de Torbalı’ya geldik.” şeklinde konuştu. Başkan Anicet, ülkesi hakkında da bilgi verdi. Afrika ile kardeş olmaktan mutluluk duyacağını belirten Başkan Uygur da, “Bu projeyle kardeşliğimizi resmiyete kavuşturmuş olacağız. Başta eğitim olmak üzere sağlık ve ekonomi alanlarında da işbirliği yapabiliriz. Ayrıca İzmir olarak EXPO’ya çok büyük önem veriyoruz. EXPO konusunda bize verdiği desteklerden dolayı da Burkina Faso'ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

İmza töreninde karşılıklı hediyeler verildi. Afrikalı heyette Burkina Faso Dışişleri Bakanı'nın eşi Milletvekili Maride de Reo, Başkan Bazie Anicet, Dışişleri Müsteşarı Dicko Awadou ve eşi Awa yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz