Töre cinayeti davasına başlandı

Adana'da 20 yıl önce boşanarak bir başkasıyla evlenen eski eşini öldürüp, kızını da yaraladığı iddia edilen Mehmet Tanrıkulu ile 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Tanrıkulu hazır bulunurken, diğer sanıklar İhsan ve Huriye Tanrıkulu duruşmaya gelmedi. Olayda yaralanan Suna Filiztek (22) ile ağabeyi Oktay Filiztek de (23) duruşmaya katıldı.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Mehmet Tanrıkulu, 20 yıl önce boşandığı Ayşe Filiztek'in, Mehmet Filiztek ile evlendiğini belirterek, "Ailemize leke gelmişti. Biz de aile meclisini topladık ve Ayşe ile kocasının öldürülmesi için karar alarak aramızdan 2 kişiyi seçtik. Ben de aralarında vardım. Bir yıl önce Adana'ya geldim. Eski eşimin kocası Mehmet Filiztek'in de eceliyle öldüğünü öğrendim. Ayşe'yi takibe aldım. Olay günü Ayşe ve kızı Suna pazardan dönüyordu. Silahımı çıkarttım ateş edeceğim esnada silahım tutukluluk yaptı. Ben de üzerimde taşıdığım bıçakla Ayşe'ye defalarca vurdum. Olayda bana saldıran kızını da istemeden yaraladım. Olay anında yanımda başka kimse yoktu. Namus yüzünden bu cinayeti işledim" dedi.

Reklam
Reklam

"GÜCÜM YETMEDİ"

Annesinin öldüğü olaydan ağır yaralı olarak kurtulan Suna Filiztek ise, "Annemle pazardan alış verişi yapıp eve gidiyorduk. Bizleri Huriye Tanrıkulu takip ediyordu. Bu sırada bir anda dayım Ahmet, Mehmet Tanrıkulu vu Huriye Tanrıkulu etrafımızı sardı. Ellerinde eski bir silah vardı. Ateş etmek istediler olmadı. Mehmet Tanrıkulu, cebinden bıçak çıkardı ve dayıma, Kürtçe olarak annemin boğazını kesmesini söyledi. Ben anneme birşey yapmamaları için yalvardım. Engellemeye çalışıyordum olmadı. Gücüm yetmedi. Huriye Tanrıkulu da 'Öldürün' diye bağırıyordu. Dayım ve Mehmet annemin üzerine çullanmış acımasızca bıçak saplıyorlardı. Bir ara bayılmışım. Gözümü hastanede açtım. Annemi öldürenlerin arasında dayım Ahmet Tanrıkulu da vardı. Katillerin hepsinin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

"KENDİSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM"

Ağabeyi Oktay Filiztek de, annesinin 24 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü hatırlatarak, "Daha önce ölümle tehdit edildiğimiz için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu olaydan sonra tutuksuz sanık Huriye Tanrıkulu, halen bizi takip ettirerek ölümle tehdit ediyor. Can güvenliğimiz yok. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duruşma, delillerin toplanması için ileri bir tarihe ertelenirken, sanık İhsan Tanrıkulu hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı.

İHA

Anahtar Kelimeler: