Töreye kurban giden kadının davası ertelendi

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde saklandığı çeyiz sandığında eşi tarafından uzun namlulu silahla öldürüldüğü iddia edilen Gülistan Gümüş'ün davasına devam edildi.

Davada, 8 sanık hakkında mühebbet hapis istenirken, baba Gümüş'ün uzlaşmayı kabul ettiğini belirterek, ceza verilmesini istememesi dikkat çekti.
Çınar ilçesinde saklandığı sandıkta uzun namlulu silahla taranarak öldürülen Gülistan Gümüş'ün davasına devam edildi. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, aralarında Gülistan Gümüş'ün imam nikahıyla birlikte yaşadığı Ömer Taş'ın da bulunduğu tutuklu sanıklar, Mehmet Şah Taş, Hamdullah Taş, Bahattin Gümüş ile tutuksuz sanık Abdurrahim Gümüş hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Maktul Gümüş'ün kardeşi Memduh Gümüş, amcası İdris Gümüş, Ömer Taş'ın kardeşi İzzettin Taş duruşmaya katılmadı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan savcı, 4'ü tutuklu 4'ü tutuksuz yargılanan toplam 8 sanığın, TCK'nın "töre saikiyle kasten adam öldürme" suçunu kapsayan 82/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Gülistan Gümüş'ün babası Abdulkadir Gümüş'e, dosyada konut dokunulmazlığı suçu işledikleri için de yargılanan sanıklarla uzlaşmak isteyip istemediğini sordu. Abdulkadir Gümüş, "Uzlaşmayı kabul ettiğini belirterek, "Maddi ve manevi tazminat talebim yoktur. Sanıklara konut dokunulmazlığından ceza verilmesin" dedi. Anne Hamziye Gümüş ise sanıkların işlenen tüm suçlar kapsamında cezalandırılmasını isteyerek, "Onlarla uzlaşmayı kabul etmiyorum" dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Sırımkesen köyünde 22 Temmuz tarihinde, 'berdel' usulüyle evlendirilen Gülistan Gümüş eşiyle yaşadığı anlaşmazlık sonucunda İstanbul'da yaşayan kardeşlerinin yanına gitmişti. Bir süre sonra ailesinin de araya girmesi ile Çınar'a dönen Gümüş, başka erkeklerle gezdiği yönündeki dedikodular yüzünden köyde eşinin silahlı saldırısına uğramıştı. Eşinden kaçan ve annesinin evine sığınan Gümüş, annesinin evinde saklandığı çeyiz sandığında kaleşnikof tüfekle taranarak öldürülmüştü. Gülistan Gümüş'ün öldürülmesine kardeşi ve amcası da dahil olmak üzere 8 kişinin yardım ettiği ve hatta annesi ve kız kardeşlerinin Gülistan'ı kurtarmak istemelerinin de engellendiği ifade edilmişti.

Reklam
Reklam